ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Модерни средно дълги прически

Модерни средно дълги прически

Модерни средно дълги прически

Прическата със средна дължина на косата е универсална, тъй като позволява повдигането на косата и оформянето й в кок, а също така е достатъчно красиво и когато косата е пусната.

Асиметричната прическа е много актуална. От едната страна косата се подкъсява доста, от другата се оставя дълга. Такава прическа може да си позволи само жена, която не оставя корените й да прораснат и поддържа косата си в перфектен вид.

Косата със средна дължина, оформена на едри букли, е подходяща за лице с широки скули. Прическата със средна дължина на етажи зрително удължава лицето. За лице, което е с широки скули, не са подходящи прическите с прав път. Но се препоръчва бретон и дълги кичури на етажи покрай бузите.

Лицето с триъгълна форма се отличава с тясна брадичка. Ако косата ви е със средна дължина и искате да следвате модните тенденции, направете прическа с повече обем и дълъг прав бретон.

Модерни средно дълги прически

Избягвайте прически, в който косата ви е зад ушите. Ефектно изглежда небрежната прическа, при която всички кичури живеят сякаш свой собствен живот. Много са подходящи едрите букли.

Тежката долна челюст и голямото широко чело са характерни за лицата с квадратна форма. За да омекотите чертите на лицето, открийте ушите си. За този тип лице са подходящи филираните бретони, прическите на пластове с бретон, който обаче не трябва да е гъст и прав.

Ефектно и модерно изглежда прическата със средна дължина на етажи, която е с дълъг бретон на пластове. Бретонът се сресва леко настрани, това дава допълнителен обем на прическата и омекотява квадратното лице.

За да сте изцяло в крак с модата за тази година, освежете прическата си с няколко кичура, които са с един нюанс по-светли от цвета на косата ви.

Правоъгълното лице има нужда от визуално разширяване и омекотяване на брадичката. Затова не се препоръчват асиметрични прически и прави коси, тъй като те удължават лицето. Обемните прически със средна дължина са перфектни за правоъгълното лице, особено ако косата е оформена на едри букли, спускащи се към раменете.

Ако лицето ви е овално, можете да си позволите всеки тип прическа. През тази година са актуални правите коси, като хит са прическите, в които бретонът е с дължината на косата. Срешете косата си на страничен път и пуснете едната половина пред лицето си. След това с помощта на пяна и лак изместете най-предния кичур настрани, така че да се получи един дълъг скосен бретон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 8
3 7
2 7
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати