Кожата след 30

Кожата след 30

След 30-годишна възраст вероятно ще забележите някои промени в кожата си - по-дълбоки бръчки, тъмни кръгове под очите, увеличаване на броя на бенките, намалена еластичност, промени в чувствителността на кожата – и ще виждате все повече недостатъци. Причините са комплексни – слънцето, стресът, тютюнопушенето, липсата на грижа. Така или иначе не можем да върнем времето, но пък може да полагаме редовна и адекватна грижа, за да съживим кожата си и да я поддържаме млада и красива. На пазара се предлагат много и различни козметични продукти, с които да си помагаме и които трябва да съобразяваме с възрастта си.

Хидратацията е от основно значение за кожата. Овлажняващ крем за зряла кожа може да намали повишаващата се с времето сухота. Млякото може да бъде много ефективно в тази посока. Добре е да се прави хидратираща маска поне веднъж седмично. Използвайте редовно кремове и лосиони, които ще поддържат влажността на кожата.

Грижата за кожата над 30 включва и балансирана диета от пълнозърнести храни, фибри, незаменими мастни киселини, която ще ви помогне да поддържате здравословен тен. Приемът на магнезий, калций, желязо и витамини С и Е също е от значение. Пушенето допринася за преждевременното стареене на кожата, затова е добре да се опитате да се откажете от вредния навик.

Понякога след 30 се появяват или засилват тъмните петна по кожата, особено на лицето, затова е полезно да се използват съответни кремове. Използвайте и слънцезащитни продукти (най-малко с фактор 30) винаги, когато се излагате на слънце.

Почиствайте редовно кожата си, особено на лицето. Пилингът е средство за такова почистване от мъртвите клетки. Добре е да се извършва вечер, преди лягане. По-често препоръчват пилинга на хората с по-светла кожа. За след 30-годишна възраст вече се препоръчва и използването на околоочен крем. Правете редовно и ексфолиращи маски за лице, които ще дават жизненост на кожата.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати