Ботокс или крем против бръчки

Ботокс или крем против бръчки

Изборът е голям, процедури много и най-различни, но като че ли основният въпрос е към две от тях – дали да използвате крем против бръчки или да се подложите на ботокс процедура.

Как ни помага ботоксът?

Заради това, че парализира определени мускули по лицето, те спират да се съкращават, което носи и положителния краен резултат – по-младежка кожа с видимо по-малко бръчки. За сега всички нежелани ефекти, които могат да се появят вследствие на ботокса се смятат за временни, обикновено отшумяват до няколко часа след процедурата – това са например синина на мястото, където е инжектиран, силно главоболие, повишена температура.

По-сериозен недостатък, при който се налага операция, е спадане на клепача, заради което самото око не се отваря изцяло. Друг недостатък е фактът, че след нанесеното количество ботокс на определеното място, лицето не може да прави мимиките, които е правило до сега.

Ефектът е траен, дори ако се прави в дълъг период от време, спират да излизат нови бръчки. Освен това желаният резултат можете да видите същия ден след процедурата. Но за съжаление на много дами, ботоксът се оказва доста скъпа процедура.

Какъв е ефектът на крема против бръчки?

Да започнем от това, че от известно време на пазара са се появили кремове с ботокс, които ви предлагат да ви решат проблема с бръчките. Няма как това да се случи, не се оставяйте да бъдете заблудени. Ботоксът има подобно действие само, ако е под формата на инжекция. По какъвто и да било друг начин няма да ви помогне.

Ботокс или крем против бръчки

Има всякакви реклами, които ни убеждават, че техния крем е най-добър и според които ще свалим най-малко десет години от лицата си. Не очаквайте чудеса. Повечето кремове против бръчки са по скоро рекламен трик, отколкото истина.

За да поддържате кожата си млада и жизнена, трябва да промените начина си на живот и да започнете да се храните нормално и здравословно, да овлажнявате кожата на лицето си с крем, да пиете повече вода, да използвате крем с UV филтър, който да ви предпазва от слънчевите лъчи. Едва тогава, съчетано с крем против бръчки, можете да усетите някакъв ефект.

Съществено е независимо кое сте избрали - ботокс или крем против бръчки, да не прекалявате и в никакъв случай да не се вманиачавате, защото младостта няма как да се върне, няма как и да излъжете себе си. Всяка възраст има свой собствен чар, просто намерете чара на вашата възраст.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати