Подходящ грим според формата на очите

Подходящ грим според формата на очите

Гримът зависи изцяло от формата на лицето, очите, цвета им. Ако очите са гримирани подходящо, това ще направи силно впечатление на онези около вас. Различната форма на окото, предполага и различен грим. Ако начинът ви на гримиране не е подходящ за формата на вашето око, това ще се забележи и няма да изглеждате никак добре.

Ето и различните форми, които имат очите и какъв грим би отивал на всяка от тях:

Правилно нанесеният грим може да ви помогне да изглеждате още по-блестящо. Всеки от нас има свои лични физически недостатъци, но ако знаете как, винаги можете да ги прикриете.

1.Ако очите ви са твърде приближени, използвайте светли тонове в ъгълчето, което е към носа. Сами знаете, че светлите тонове и най-вече белият цвят оптически разширяват независимо за какво говорим. Сенките, които нанасяте могат да са бели или бежови. Това ще „събере” очите и те ще изглеждат съвсем естествено.

2. Ако очите ви са раздалечени, използвайте съответно тъмни сенки за очи, като отново започвате от вътрешния ъгъл на окото и излизайки от него изсветлете постепенно цвета. Тъмните цветове стесняват или вталяват (за дреха). Особено внимавайте, ако нанасяте черно. Няколко опита ще са ви необходими, за да уцелите точния вариант.

Подходящ грим според формата на очите

3. Ако очите ви са изпъкнали, отново изберете тъмните тонове, за да ги смалите оптически. Сложете пудра по клепача и добавете повече във външния ъгъл на окото. Тя трябва да бъде в тъмен нюанс. Бъдете внимателни с нанасянето на пудрата, за да не изглежда лицето ви накрая като маска.

4. Ако очите ви са твърде малки, най-доброто решение е очната линия. Не бива да прекалявате с нея, защото прекалено дебелата черта над клепача може съвсем да затвори окото. Друг добър вариант е да си слагате съвсем леко бял молив на клепача от долната външна страна.

Очната линия, сложена правилно, отваря окото и ще решите проблема много бързо. Ако сте начинаещ, можете да вземете такава с твърда четка, за да се научите.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати