ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Топ съвети за здрави и красиви нокти

Топ съвети за здрави и красиви нокти

Топ съвети за здрави и красиви нокти

Не е задължително ноктите ви да са много дълги или всеки път лакирани, задължително е обаче те да изглеждат добре, поддържани и най-важното – да бъдат здрави.

Погрижете се за вашите ръце – използвайте кремове за ръце, за да не се изсушава кожата ви. Знаете, че големите горещини, водата, студа изключително много влияят на кожата и тя започва да изсъхва, ако за нея не се полагат необходимите грижи.

Нанасяйте крем колкото можете по-често, особено ако ръцете ви вече са груби на пипане.

Колкото до ноктите, за тях също има няколко важни фактора, за да бъдат по-здрави и да изглеждат добре.

Най-важното е да не ги гризете – без оправдания, че хабите много нерви и че това ви успокоява или че нокътят се е счупил и просто му помагате. Гризането на ноктите изцяло ги уврежда, променя формата им и после те се възстановяват по-бавно, а да не говорим колко неприятно изглеждат.

Ако ноктите ви са чупливи, това обикновено е признак на по-малко витамини и минерали в организма. Също могат да се получат и малки бели петънца, които са сякаш под самата плочка - причината отново е липса на витамини. Вашите нокти се влияят от начина ви на хранене, но ако желаете по-бърз ефект, можете да си купите продукти, които да подхранят вашите нокти. Обикновено това са различни масла под формата на лак.

Топ съвети за здрави и красиви нокти

Друг фактор за здрав маникюр – пиленето. Всяка дама има навика да пили енергично нокътя си в двете посоки – грешно. Ноктите трябва да се пилят внимателно в едната посока, освен това трябва да са сухи.

Друго, което все по-малко домакини правят, е да чистят дома си с ръкавици – всички препарати, които използвате, включително и този за миенето на чинии увреждат ноктите и изсушават ръцете ви. Използвайте гумени ръкавици – в началото е трудно да свикнеш, но после става навик.

Когато лакирате ноктите си, задължително преди основния цвят, нанесете заздравител – можете да си купите, който на вас ви харесва и ви пасва.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати