ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Египетска маска за лице

Египетска маска за лице

Египетска маска за лице

Въпросът дали Клеопатра е била красавица или не толкова красива жена остава спорен и до днес. Съвсем естествено египтяните защитават своята кралица и твърдят, че тя е била неземно красива, желана от всички мъже, че се е поддържала непрекъснато с вани от мляко и мед, различни маски за лице съдържащо мляко, мед и глина.

Една от маските, които Клеопатра е използвала за лицето си има следните съставки – глина, заквасена сметана, мед, лимонов сок. Всички съставки трябва да бъдат в равни части. Смесете хубаво продуктите и намажете на лицето си, измийте след двайсетина минути с топла и после със студена вода. Кожата ви ще бъде еластична и мека.

Както знаем глината има почистващи и избелващи свойства. Ето още една от маските, на които Клеопатра се е доверявала – за нея са ви необходими 1 с.л. глина и 1 ч.л. кисело мляко. Разнесете по лицето, оставете да се втвърди и изплакнете. Тази маска ще тонизира лицето ви, ще го усещате по-свежо от преди.

Основен проблем на жените са забележимите пори и в последствие черните точки. Има хиляди кремове, които би трябвало да ви помогнат, но те често са просто рекламен трик. Използвайте възможността и си направете тази маска. Продуктите са добре известни и всяко домакинство ги има у дома. Необходими са ви

- 1 с.л. мляко
- 1 с.л. брашно
- ½ ч.л. зехтин
- ½ ч.л. сол
- яйце

Течните съставки се разбъркват самостоятелно докато се уеднакви сместа. След това трябва да добавите брашното и солта. Целта е маската да бъде с точната консистенция – да можете да я размазвате добре по лицето си, но и да не бъде прекалено течна.

Ако имате в наличност, можете да прибавите 3 -4 капки розова вода в маската преди да я нанесе на лицето си. Преди да започнете да я намазвате, трябва да сте почистили хубаво лицето си, както разбира се и шията. Намажете се с маската равномерно навсякъде и постойте с нея около 15 минути. След това измийте хубаво с хладка вода, подсушете лицето и шията с кърпа.

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати