Грижа за мазна кожа

Грижа за кожата на лицето

Лесно ще разберете дали имате мазна кожа. Прокарайте пръсти по лицето си и ако усетите леко мазно или влажно покритие, това означава, че кожата ви е мазна. Осемдесет процента от хората имат склонност към мазна кожа.

Този тип кожа трябва всеки ден да се измива със специално измиващо средство за мазна кожа. Грижата за мазната кожа се изразява в това да се отстраните нейната мазнина и излишното лъщене, да се свият широките пори и да се намали склонността към черни точки.

Мазната кожа изисква доста грижи, за да е в перфектно състояние. Тя постоянно лъщи, порите са разширени, но в същото време мазната кожа има своите предимства.

Тя остава дълго време млада и еластична, върху нея по-късно се появяват бръчки. Мазният филм не дава на влагата да се изпарява и блокира въздействието на вредните вещества отвън.

Козметика за мазна кожа

Лъщенето от мазната кожа се отстранява с помощта на пудра, която не трябва да е с ефект на блясък. Преди нанасянето на пудрата трябва да се почисти лицето със салфетка.

Два пъти дневно мазната кожа е добре да се измива със специален гел на водна основа или да се почиства със специално тоалетно мляко за мазна кожа.

Остатъкът от измиващото средство се отстранява с помощта на отвара от мента. Лосионите със спирт не са препоръчителни, тъй като изсушават кожата.

Ако имате черни точки на лицето, направете парна баня, тя почиства добре лицето. Не използвайте ексфолианти, тъй като те ще влошат ситуацията. Сутрин след измиване използвайте омекотяващ крем, за да избегнете усещането за стягане.

Ако имате мазна кожа, трябва да съобразите с това своето меню. Не прекалявайте с пикантните подправки, въздържайте се от прекаляване с черен пипер, горчица и оцет.

Тези продукти дразнят мастните жлези и предизвикват допълнителни проблеми. Наблегнете върху пълнозърнестия хляб, кисело мляко, плодове и зеленчуци.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати