Как да си направи сами масаж на лицето?

Масаж на лицето

Масажът на лицето е приятна и полезна процедура. При масаж се подобряват обменните процеси в тъканите, възстановява се кръвообращението, подобрява се цветът на лицето, кожата се стяга и изглежда по-млада.

Сами можете да си направите масаж на лицето. Първо почистете лицето от грима и от натрупаната през деня мръсотия с помощта на памуче и тоалетно мляко. Най-добре е да се прави масаж на лицето два часа преди лягане. Нанесете върху лицето мазен крем, за да може пръстите да се плъзгат лесно по кожата.

Легнете и се отпуснете. Масажът на лицето се прави по определени линии. Масажира се внимателно, без силен натиск и разтягане на кожата. С възглавничките на пръстите се масажира леко челото, като събирате пръстите на двете ръце в средата и започвате да ги движите към външния край с кръгообразни движения.

С външната страна на пръстите се галят бузите от мястото между веждите към слепоочията и от ъглите на устата към ушите. По същия начин – от средата към външната част се масажира и брадичката.

След като кожата се затопли, се преминава към по-активни движения. С показалеца и палеца щипете лекичко бузите и брадичката. След това отново галете лицето като в началото.

Грижа за кожата

С възглавничките на показалеца и средния пръст рисувайте по няколко осмици около вашите очи. Под долния клепач пръстите се движат от слепоочието към горната част на носа, а не обратно, а над линията на веждите се движат вече от мястото между веждите към слепоочието.

Много е полезно да използвате за масажа на лицето нефрит, особено ако е във вид на ролка. Този камък е съставен от съединения на вещества, които са много полезни за организма.

Масажът на лицето трае около петнадесет минути. Процедурата завършва с леки потупвания и поглаждания на лицето. След приключване на масажа с тоник се премахват излишъците от крем.

Този масаж трябва да се прави всеки ден, а след две седмици се прави почивка от една седмица и след това отново започва двуседмичен курс от масажи.

Имайте предвид, че масажът, независимо дали е на тялото или на лицето, е загряваща процедура. След масажа известно време трябва да останете на топло.

Рейтинг

5 1
4 2
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати