ezine.bg»Статии»Красота»Красива Усмивка»Най-добрите начини за избелване на зъбите

Най-добрите начини за избелване на зъбите

Най-добрите начини за избелване на зъбите

Съществуват няколко начина за избелване на зъбите. Онези, които имат по-бърз ефект са доста скъпи и не всеки може да си ги позволи. Но пък за сметка на това има и по-приемливи варианти, за които обаче ще трябва да проявите търпение преди да видите резултат.

Всъщност по-приемливият вариант и по-често използван са избелващите пасти за зъби. Много от фирмите вече предлагат и такива – с различни вещества, които се съдържат в пастата и които прочистват зъбите.

Проблемът тук е не само това, че избелването става много бавно, а и фактът, че очакванията на потребителя са доста по-големи от реалния резултат. Определено има избелване, но то не е толкова много забележимо, както ако посетите стоматолога си за процедура за избелване.

Посещенията при стоматолог при всички случаи имат много бърз ефект и разликата е видима, след края на процедурите. Проблемът при този вариант е, че тези избелващи процедури за много скъпи и всъщност много малък процент от хората могат да си го позволят.

Избелването в зъболекарския кабинет се прави с карбамид пероксид и лазер. Карбамид пероксид е окислител, който се добавя към препаратите за избелване на зъбите. В зависимост от различните гелове, неговата концентрация е различна – между 10 и 35 %.

Такъв гел може да се използва и в домашни условия, но с по-ниска концентрация на карбамид пероксид.

И двата метода имат ефект – след няколко седмици или месец, ще забележите резултата. Разбира се, посещенията в зъболекарския кабинет ще ви осигурят перлена усмивка много по-бързо, отколкото, ако се опитвате да го постигнете в домашни условия.

Не се учудвайте, ако вашият стоматолог ви откаже подобна избелваща процедура – някои специалисти отричат тези методи, защото твърдят, че чрез тях се разваля вашия зъбен емайл.

Важно е да знаете, че по какъвто и начин да избелите зъбите с, ако имате пломби, мостове, фасети – техният цвят ще остане непроменен.

Съществуват и различни природи начини за избелване на зъбите, които имат ефекта на пастата – минимален. Такива са търкането на зъбите с готварска сол, лимонена кора, жабурене с активен въглен, сода за хляб. Всички тези методи изобщо не са препоръчителни, тъй като ще направят зъбите ви изключително чувствителни, заради интензивното триене на абразивните частици в тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати