Помагат ли кремовете срещу бръчки

Помагат ли кремовете срещу бръчки

Желанието на всяка жена е да запази младостта и красотата си колкото се може по-дълго време, да „излъже” времето. Възможно е до някаква степен това да се случи с напредналата в днешно време пластична хирургия, но тъй като манипулациите са доста скъпи, повечето дами прибягват до далеч по-евтин начин да поддържат еластичността и младостта на кожата си – кремовете против бръчки.

Кремове с най-различни съставки ни обещават и ни убеждават, че лицето ни ще стане като на бебе, ако ги използваме, че бръчките ще изчезнат едва ли не напълно и безвъзвратно, стига да се мажем точно с този крем.

На всички ни е напълно ясно, че това няма как да се случи. И макар, че го знаем, всяка дама, която е прибягнала до този метод се надява тайничко, че все пак в реклама, която е видяла, е възможно да има доза истина.

Помагат ли кремовете срещу бръчки

Е, в крайна сметка, ясно е – старостта не може да бъде избегната, но дали не е възможно да я отложим за кратък период от време? Ефикасни ли са действително кремовете против бръчки?

Помагат, но както всяко нещо, само с кремче – далеч не е достатъчно. Истината е, че съставки като Алфа-липоична киселина, Коензим Q 10, витамин Е и С, действително помагат за изглаждането на лицето, но не можем да очакваме чудеса. Или казано по друг начин – рекламите ни послъгват сериозно.

За да има пълен ефект кремът, трябва да бъде комбиниран – за това как изглежда кожата ни отговаря начина ни на живот, храната ни, стрес, натоварването (физическо и психическо). Тоест за външния ни вид значение има и вътрешното ни състояние, именно затова, кремът трябва да се комбинира, за да има пълен ефект.

Разбира се, този ефект ще бъде по-еластична и видимо хубава кожа. Тоест ще си личи, че се грижите за себе си, но няма как да изглежда, както е изглеждала преди двадесет години. А това изобщо не е нужно, защото всяка възраст си има своя чар – не крийте годините си, а намерете начина да ги „показвате” с вкус и достойно.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати