Вашите мигли с напредване на възрастта

Обемни мигли

За съжаление, изтъняването на миглите е част от процеса на стареене. Така че, ако миглите ви не изглеждат с еднаква дължина и пълнота, както преди, не се притеснявайте - повечето случаи няма причина за тревога. Това е нещо нормално, което се случва при хората с напредването на възрастта.

Растежът на миглите има три етапа: растеж, почивка и падане. Миглите ви непрекъснато преминават цикъл от тези три етапа. С напредване на възрастта, миглените фоликули (отворите на кожата, през които израстват миглите) може да забавят или да спрат напълно производството на нови мигли.

Освен от възрастта има и други причини, поради които някой може да започне да губи голяма част от миглите си. Те могат да включват:

•Търкане или триене на миглите, което може да увреди кожата и да причини падане на деликатните косъмчета

Гримиране

•Наследственост

•Медицински проблеми

•Някои лекарства и лечения

Говорете с вашия лекар за вашите проблеми, той или тя може да ви помогнат да стигнете до корена на проблема.

Има ли нещо, което можете да направите за този проблем?

Добрата новина е, че има редица възможности, за да помогнете на появата на по-плътни, по-дълги мигли. Много от тях са временни поправки, но те могат да ви помогнат да се почувствате по-добре и да не се притеснявате за външния си вид.

И нека си го кажем - освен че помагат да защитим нашите очи от отломки, прашинки, вятър и слънчева светлина, дългите и гъсти мигли винаги са били признак на красота.

Мигли

Някои от възможните опции са:

Грим. Много жени се обръщат към грима, най-често спиралата, която дава свежест, удължаване и сгъстяване на миглите. За това един съвет за вашата спирала: бъдете сигурни, че заменяте спиралата си на всеки три месеца, за да се избегне инфекция.

•Козметични продукти за повишаване на серума. Те съдържат витамини и овлажнители за укрепване на миглите.

•Изкуствени мигли. Предлага се в няколко варианта, като дълги ивици с косъмчета, които се прикрепват за клепача, така и като отделни косми. Често се прикрепват с лепило, за да допълнят съществуващите мигли и могат да причинят травми на миглите, които могат да доведат до още по-тънки мигли. Така че се уверете, че ги използвате правилно.

•Говорете с Вашия дерматолог. Ако сте забелязали, че миглите ви са изтънени с течение на времето, консултирайте се с вашия дерматолог, за да видите какво лечение може да бъде необходимо за вас.

•Трансплантация на мигли. Тази хирургична процедура всъщност прехвърля фоликули от скалпа върху клепачите и обикновено се използва в екстремни случаи.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Марла
Марла
05.10.2013 20:26
Съвременните спирали имат и стимулиращи съставки. Ако не ползвам за около 10 дни миглите ми стават ужасни. Не бива и да се прекалява и наистина трябва да се сменя на 3 месеца.
1
0