ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Лечение на напукани пети в домашни условия

Лечение на напукани пети в домашни условия

Красиви пети

Напуканите пети не трябва да се оставят без внимание, защото освен дискомфорт и грозна гледка представляват отворена врата за различни видове опасни бактерии.

Петите могат да се напукат от непоносимост към студ, но често това се получава от занемаряване на ходилата. През лятото гледката на красива дамска обувка, от която се подава напукана пета, не е най-приятното нещо, което може да види един мъж.

Петите често се напукват и от липса на различни полезни вещества, което може да се получи при спазване на диети. Подхранването на кожата на ходилата е процедура, която често не се спазва, защото много дами мислят, че най-важни са лицето и ръцете.

Наистина, те са важни, но погледът на мъжа се плъзга навсякъде и грозните цепнатини на петичките са доста стресиращи.

В момента, в който забележите, че имате съвсем леко напукване на петите, веднага трябва да вземете мерки. Колкото повече отлагате справянето с този проблем, толкова по-трудно ще се получи.

Отворени обувки с ток

Зехтин в комбинация с мед върши чудеса за петите. Той се нанася като маска, която трябва да престои цяла нощ. Смесват се зехтин и мед в равно съотношение. С тази смес се намазват петите, обуват се памучни чорапки и с тях се преспива. На сутринта ходилата се измиват с топла вода и се намазват с подхранващ крем.

Маската от картофи също действа много добре в подобни ситуации. Един картоф се сварява, без да се обелва. След това се обелва и се намачква на пюре. Добавят се няколко капки зехтин и 2 супени лъжици сметана или прясно мляко.

Всичко се разбърква и тази смес се нанася върху ходилата, като се обуват чорапки. След 3 часа се свалят чорапките, ходилата се измиват и се намазват с подхранващ крем.

Дори след като проблемът с напукването на петите отмине, всяка вечер измивайте с топла вода ходилата си и ги глезете с подхранващ крем, за да привличат възхитени погледи.

Рейтинг

5 2
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка
Йорданка
23.10.2013 17:55
наи ефикасно лечение на напукани пети е след къпане да ги намажете само един път с вазелин
8
0