ezine.bg»Статии»Красота»Мигли и Вежди»Как да си оформим сами веждите

Как да си оформим сами веждите

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k182492
Как да си оформим сами веждите
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
Препоръчано за теб:
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
20.00 лв.
Виж ››

Можете наистина да промените лицето си, като промените само формата на веждите си. Имайте предвид, че тънките вежди стоят добре върху не особено едро лице, което е с изящни черти.

Широките вежди уравновесяват едрите черти на лицето. Промяната на формата на веждите се прави, като се съчетава изскубването на нежеланите косъмчета с коригиране с помощта на молив.

Веждите трябва да започват над външния ъгъл на окото, да се извиват малко над линията на дъгата над горния клепач и да завършват сравнително по-далече от външния ъгъл на окото.

При коригирането на веждите трябва да се има предвид, че ако сте с ниско чело и се намали извивката на веждите, челото ще изглежда доста по-високо.

При раздалечени очи трябва да се намали разстоянието между веждите. При прекалено близко разположени очи се увеличава разстоянието между веждите и може леко да се издължат веждите навън.

При кръгло лице се премахват част от косъмчетата, така че да се получат по-извити вежди. При премахването на косъмчетата с пинсета се препоръчва кожата да се подготви, като се намокри с памуче, натопено в топла вода. След това се намазва с крем или зехтин, за да излизат косъмчетата по-лесно. Те се махат по посока на растежа.

Как да си оформим сами веждите

Продълговатото лице изглежда по-добре, ако веждите са почти прави. Триъгълното лице ще е много по-приятна гледка, ако в края на веждите има лека извивка.

Квадратното лице също се нуждае от извивка в края на веждите. Ако по природа веждите ви са прекалено извити в средната част, премахнете част от косъмчетата отгоре и с молив нанесете линийки като косъмчета върху участъците, които се намират по-надолу. При ниско разположена извивка на веждите се изскубват косъмчетата от по-плоските участъци, и отгоре се рисува с молив.

След като определите каква форма трябва да имат веждите ви и подготвите кожата за процедурата, с палеца и показалеца на лявата ръка фиксирайте кожата, за да не се разтегли. Дърпайте бързо с пинсетата и е добре веднага след приключване на процедурата да намажете мястото с антисептичен лосион.

Първо се премахват косъмчетата между веждите и над веждите, защото в тези области кожата е по-чувствителна. След като приключите с оформянето на веждите, нанесете молив за допълнителен блясък. Веждите могат да се коригират визуално и с леки сенки за очи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати