Нещата, които съсипват кожата

Слънцезащитни продукти

Дори и да си мислите, че водите здравословен начин на живот, че се храните с правилните неща, че се упражнявате адекватно и се грижите за кожата си, няма как да сте сигурни, че грижата за нея е адекватна. Спрете и погледнете нещата по-отблизо. Ежедневието ни е изпълнено със ситуации, които могат по невнимание да увредят кожата ни. Ето кои са те:

1. Пиене на малко вода

Това е може би най-многократно даваният съвет и най-малко последвания. Вашето тяло се нуждае от най-малко два литра вода на ден за премахване на токсините от вашето тяло, частично през бъбреците и частично чрез кожата ви. Липсата на тези токсини ще се отрази на кожата ви, както и на общото ви здравословно състояние. Дръжте бутилката на бюрото си и пийте!

2. Чоплене на пъпките

Ние го правим несъзнателно, когато сме нервни или просто по навик. Запомнете, че пъпките не повреждат лицето ви завинаги. Но чопленето и стискането им оставят нелечими белези толкова дълбоко, че дори дерматолог не може да се отърве от тях на 100 процента. Превенцията е най-добрият лек, така че спрете да докосвате лицето си и започнете правилното анти-акне лечение.

3. Неправилна епилация

Целулит

И това не се отнася само за мъжете. Жените, които използват самобръсначки, за да премахнат окосмяване по тялото трябва да внимават - бръсненето срещу посоката на растежа на косъма (т.е. от долу нагоре) причинява враснали косми, увредени фоликули и въвежда инфекции в корените на космите, така че могат да причинят белези и инфекции. Бръснене само в посока на растежа на косъма - това ще предотврати увреждане на кожата.

4. Слънцезащитен крем

Почивка при висока надморска височина и студеното време те карат да вярваш, че не се нуждаеш от защита от слънцето – това е груба грешка! При по-високите надморски височини, по-малко слоевете на атмосферата които са между вас и слънцето. Това пречи да се филтрират ултравиолетовите лъчи, така че вашата ултравиолетови експозиция се увеличава. Имате нужда от слънцезащитни продукти дори и в планината, а да не говорим на слънце!

5. Прием на хормонални добавки за бодибилдинг

Те са известни да предизвикват пъпки по лицето дори и при нормална кожа, и обостряне на съществуващото акне. Протеиновите добавки са добре макар и действително да помагат на кожата ви.

6. Влагата

Климатиците в офиси и затворени помещения отнемат влагата от кожата ви след няколко часа. Нанасяйте овлажняващ лосион или крем - поне веднъж през деня по време на обедната почивка, след бързо измиване на лицето.

Недостатъчно сън

7. "Правилна диета"

Лошите диети лишават кожата ви (и тялото) от основни хранителни вещества. Вие се нуждаете от витамини, минерали, антиоксиданти и различни микроелементи за една здрава кожа.

8. Недостатъчен сън

Тялото ви спи през нощта, но кожата ви не - повечето от ремонтните процеси и подновяването на клетките се случва, докато сте в леглото. Ако го лишавате от нощните осем часа подмладяване явно ще изглеждате уморена и с повехнала кожа. Добрият сън е задължително условие за доброто състояние на кожата!

9. Стрес

Стресът се проявява след години на вашето сърце и кръвно налягане, но почти веднага върху кожата ви. Така че слушайте кожата си, когато тя се опитва да ви каже нещо - разпокъсания тен, петната, тъпотата, сърбежа, зачервяването, обривите, се появяват в периоди на висок стрес.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
niki
niki
26.07.2014 23:10
Аз пък никъде не прочетох за приема на алкохол , а доколкото зная и алкохола вреди не само на кожата , но и на целия организъм.Сега се запитвам алкохола вреди ли на кожата или не?
0
0
:)
:)
12.07.2013 14:10
Това с тъпотата е най-вярното :)
3
0
Боряна
Боряна
28.01.2015 16:32
И мен ме озадачи, но после стоплих, че нещо са омотали превода. Вероятно са имали предвид липса на блясък, но първото значение на думата в речника или, пази Боже, в Гугъл Транслейтър е "тъпота" и - те ти шедьовър!
0
0