Как да съхранявате гримовете си

Как да съхранявате гримовете си

Грижата за гримовете не бива да бъде пренебрегвана. Добре е често да проверявате дали всички ваши разкрасяващи продукти са в срок на годност. Освен това е важно да се подчертае, че някои от гримовете имат съвсем малка годност и не бива да се използват след това.

Съхранявайте гримовете си на удобно място и проверявайте дали не е упоменато на опаковката къде трябва да бъдат сложени продуктите – на хладно, на стайна температура и други. Не оставяйте гримовете си в банята – там средата е по-влажна и това предразполага към развитието на повече бактерии.

Всяка мъничка инфекция, която имате може да бъде предадена на приятелка, ако давате да използва вашия гланц. Червилото трябва да се съхранява на хладно място, но ако то вече не ухае както в началото или пък промени цвета си, не се колебайте и го изхвърлете. Що се отнася до гримовете за очи – изчиствайте често апликаторите за сенки, различните четки. Избягвайте да оставяте отворени гримовете си – изсъхват изключително бързо.

За различните сенки използвайте различни апликатори и никога не ги оставяйте на пряка слънчева светлина – погрижете се да ги подменяте на някакъв период от време. Не позволявайте да използват моливите ви за очи. Единственият продукт, който може да бъде използван от повече от един човек, това е крем или фон дьо тен, който е в опаковка под формата на тубичка.

Как да съхранявате гримовете си

Поддържайте чисти четките за руж – хубаво е да ги измивате с топла вода и сапун поне един път в седмицата и преди да ги използвате, задължително се уверете, че четката е напълно изсъхнала. Същото се отнася и за тампончетата за пудра.

Срокът на годност на продуктите може най-общо да се определи по следния начин:

- Моливи за очи/молив за устни – имат висока трайност между 3 и 5 години;

- Спирала за очи/очна линия – след отварянето му, можете да използвате този продукт 6 месеца;

- Сенки за очи – сухите са в годност около 2 години, а течните – до 6 месеца;

- Гланц/червило за устни – до 2 години при правилно съхранение (без пряка топлина, например в чантата, или без да са изложени на слънчева светлина).

Всичко това са само пример – всеки отделен продукт има своя годност и когато си купувате гримове от козметичния магазин трябва да обръщате внимание на това.

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари