Как да си направим очна линия

Слагане на очна линия

Носенето на очна линия дава акцент и съсредоточава вниманието върху вашите очи. Използвайте течна очна линия, за да дадете на очите си драматичен вид и ефекта на котешките очи. Купени от магазина течните очни линии са ефективни, но ви ограничават в избора на цвят. За да си направите вашия любим цвят, направете своя собствена очна линия като използвате сенки за очи, вазелин, вода или други подобни съставки.

Инструкции

1. Измийте ръцете си и малка капачка на бутилка от сода, безалкохолно или друга напитка под гореща, течаща вода. Използвайте за дезинфекция сапун и ръка при почистването. Подсушете ръцете си и капачката на бутилката с помощта на кърпа. Чистите ръце и чистата капачка предотвратяват попадането на бактерии, влизащи в очната линия.

2. Следващото нещо което трябва да направите е да си изберете цвета на вашата домашно приготвена очна линия. Направете сенките за очи на прах в избрания от вас цвят за очна линия в капачката от бутилка. Разрушете сенките за очи с пръст или края на четката ви за грим. Използвайте 1 чаена лъжичка от натрошените сенки, за да направите достатъчно количество очна линия.

Гримиране

3. Добавете равни капки глицерин и бадемово масло. Ако не разполагате с глицерин под ръка, използвайте контактен разтвор или капки за очи. Започнете с по три капки от всеки от тях и бавно увеличавайте в равни съотношения капките, докато достигнете консистенцията на очна линия закупена от магазина. Разбъркайте сенките и течността с помощта на клечка за зъби, докато стигнете до течна консистенция. Видът на сенките за очи, които използвате влияе върху количеството на течността, която ще ви е необходима.

4. Можете да съхраните вашата домашно направена очна линия в контейнерче от стара такава или просто в малка кутийка от крем за лице или устни. Използвайте четка за очна линия, за да нанесете на окото си. Ако не разполагате с четка под ръка, използвайте тънка четка за грим, като например неизползвана четка за устни.

Рейтинг

5 2
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати