Как да си изберем правилната прическа

Прически

Впечатлението, което правим, до голяма степен зависи от нашата прическа. Тя трябва да отговаря на много неща – да бъде подходяща за формата на лицето, да е съобразена с типа коса и не на последно място да бъде съобразена с чертите на лицето.

Формата на лицето може да бъде:

Овална – при този тип физиономии, създаването на прическа никак не е трудно. На такива лица обикновено им отиват всякакви прически. Общо взето всяка прическа на друга форма лице се стреми да постигне визуално овалната форма.

Асиметрична прическа

Триъгълна – при този вид лица не е добра идея да си правите силно скосени прически или да подчертавате скулите си. Тук най-важното е да успеете чрез прическата да прикриете острите си черти.

Квадратна – при този вид физиономии е необходимо косата да бъде със средна дължина и да има асиметрична форма, за да не се подчертават линиите на лицето.

Къса прическа

Кръгла – тук нещата са много сходни с квадратните физиономии. Набляга се на асиметрията и движението в косите.

Правоъгълна – при този вид физиономии, обикновено най-добро решение е бретона – скъсява значително лицето и го прави малко по-високо – точно това, което липсва при този вид физиономии.

Освен с формата на лицето, всяка жена трябва да съчетае прическата си и с вида коса, която има. Тя може да бъде права, чуплива или къдрава, със здрав косъм или тънка, но пък гъста коса.

Не по-малко важни се оказват и чертите на лицето – често пъти дамите бъркат точно там, когато решават да променят косата си. Съобразявайте се с формата на вашите очи и носа, височината на челото, големината на бузите, силно изразените скули, широчина на брадичката.

- Избягвайте да приглаждате косата си, ако имате по-дълъг нос или високо чело.

- Продълговатото и дълго лице предполагат прически с повече обем, а не прилепнали и прави коси.

- Ако имате по-дълъг врат, внимавайте с обема.

Рейтинг

5 9
4 10
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати