ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Премахване на неприятна миризма под мишниците

Премахване на неприятна миризма под мишниците

Грижа за подмишници

През горещите месеци всеки от нас се е сблъсквал с този проблем - неприятно е усещането, освен това е притеснително, че и хората около нас могат да го усетят. През зимата положението не стои по-много по-различен начин. Дебелите пуловери и блузи запарват неприятно тялото, особено ако се движите повече денем.

Обикновено се борим с този проблем като използваме най-различни парфюмерийни и козметични продукти, които поне за няколко часа могат да ни отърват от неприятната миризма. Но преди да започнем да използваме такива продукти, трябва да сме наясно кой за какво служи и за какво всъщност може да ни бъде полезен.

Потенето е процес, който е изключително важен за организма ни – чрез него организмът се охлажда, макар и за нас това да е особено неприятно. Чрез потта от нашия организъм се отделят минерални соли, вода и токсини.

Всеки човек отделя различно количество пот в зависимост от течностите, които е поемал през деня, от това каква физическа натовареност е имал. През студените периоди средно отделяме по половин литър пот, а през най-горещите летни дни, може да се стигне и до 12 л.

Как да разрешим проблема с потта – най-важно е да сме наясно кое искаме да предотвратим дали миризмата или действието? Ако причината за вашия дискомфорт се крие по-скоро в миризмата на потта, трябва да преустановите хапването на някои храни. Пикантното трябва да бъде ограничено, както и на многото сол в храната. Нерядко причина за миризмата може да бъде и употребата на различни видове лекарства.

Изпотяване под мишниците

Причината след обилното потоотделяне да се получава миризма е, че във влажна и топла среда бактериите се множат много по-лесно и по-бързо. Хормоните също могат да бъдат до някаква степен причинители на силна миризма от потенето – особено в процеса на пубертета, както и при родилките.

Можете да си помогнете с добре познатите на пазара дезодоранти, рол-они, стикове, део-парфюми. Онова, което трябва да взимате под внимание, когато се борите с миризмата под мишниците е:

- Винаги нанасяйте продукта на чиста и суха кожа;

- Премахването на космите под мишниците със сигурност ще намали миризмата на потта;

- След обезкосмяване, не нанасяйте веднага какъвто и да било козметичен продукт, за да не се получи възпаление;

- Не използвайте подобни козметични средства непосредствено преди излагането ви на пряка слънчева светлина, защото можете да си създадете проблем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
Лия
Лия
20.04.2015 00:11
След къпането- сода бикарбонат под мишниците.
7
0
Ти
Ти
09.09.2013 01:32
Ако няма вода и сапун, нищо не става! :)
3
2
Христо Димитров
Христо Димитров
22.07.2013 10:58
Статията не съдържа нищо конкретно, освен всеизвестни факти. Ако по някаква причина не можете да се изкъпете в момента, натопете памук във вода в която е разтворена сода бикарбонат, или в лавандулов спирт и се изтрийте добре под мишниците.. поне за няколко часа премахва миризмата без да спира потенето
12
0
мари
мари
20.07.2013 21:54
Ама големи безсмилци и глупости се публикуват по тези още по-безсмислени и измислени сайтове.
4
0
Митко
Митко
16.07.2013 06:46
Сложете една запетайка между 1 и 2 на тия 12 литра пот, че ще накарате хората да пият по 10 л вода на ден
14
1
Бибит0о0о
Бибит0о0о
20.01.2014 11:52
Мхм :) наистина
0
0
още една къпана
още една къпана
15.07.2013 21:13
Къпането му е майката... Няма смисъл от толкова приказки...
2
1