ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Опасностите от пластични операции

Опасностите от пластични операции

Пластични операции
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

След всеки следваш идеален образ, който ни бъде представен, започваме да се питаме „Не е ли пластичната хирургия необходимост в днешно време, а не лукс, както смятахме по-рано? ”. Струва ли ни се или в действителност успяват само жените „най”, а именно – с най-идеалните мерки, с най-съразмерните черти на лицето и т.н. Нека не се заблуждаваме, че пластичната хирургия не носи опасности. Всяка хирургическа интервенция може да бъде опасна.

Какви могат да бъдат последствията от пластичната хирургия?

Съвсем възможно е да получите увиснала кожа след липосукция, например. Често пъти остават неприятни белези при слагане на гръдни импланти. Тук, разбира се, има значение и колко добър и квалифициран е хирургът. Огромни синини, несиметрични гърди, некроза на тъканите – всичко това би могло да се случи при всяка хирургична интервенция.

Белезите могат да се позаличат, но не могат да изчезнат. И стремежът с напредването на пластичната хирургия се крие точно там – да прави белезите все по-трудно забележими, а не невидими. При операция за слагане на импланти в гърдите е твърде възможно вашият организъм да не ги приеме.

Вярно е, че се случва рядко, но възможността от подобно нещо съществува и трябва да бъде взета под внимание. Спомняте си вероятно френската фирма, с имплантите Poly implant prothese, които могат да експлодират.

Може да звучи нелепо, но това е реална опасност. Мили момичета – не се слагат импланти носени от друг, тоест втора употреба и не може вие да си закупувате имплантите, които лекарят ще ви сложи.

Боткос

Опасностите при ринопластиката (операция на носа) са свързани с това, че няма да се постигне желаният резултат от първата интервенция. Ако искате да пооправите малките бръчки около очите си, т.нар. пачи крак, можете да се доверите на ботокс.

Тази субстанция идеално ще премахне бръчките и от челото ви, например, но имайте предвид, че ботоксът парализира нервите и е с временен ефект. Ако обаче използвате ботокс няколко пъти, се получава атрофия на мускулите и нищо и никой не може да го възстанови.

Ако сте запознати с всички последствия и сте убедени, че искате да промените нещо у себе си – вече съвсем спокойно можете да го направите. Необходими са ви пари и добър хирург, но не позволявайте здравето да бъде вашата цена за суетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest