Крем за лице за суха кожа

Суха Кожа

Много често жените, особено тези, които са прехвърлили 35 години, имат суха кожа на лицето. В ранната младост сухата кожа изглежда перфектно – тя е нежна, тънка, с дребни, едва забележими пори.

Но ако не се грижите както трябва за нея, тя ще ви достави немалко грижи и много бързо може да се превърне в чувствителна кожа.

За да не се случи това, трябва да използвате крем, подходящ за вашия тип кожа, за да й осигурите максимално добра грижа.

Козметика

Сухата кожа на лицето изисква използването на подхранващи и хидратиращи кремове. Избирайте кремове, които са с плътна мазна структура.

Избягвайте кремове, създадени на основата на минерално масло и на глицерин. Такава основа оказва лошо действие върху сухата кожа, като я дехидратира в дълбочина.

Кремът за суха кожа, който използвате през деня, трябва да съдържа ултравиолетови филтри. През зимата този крем трябва да ви пази от неблагоприятното въздействие на вятъра и студа.

Добре е кремът за лице да съдържа колаген и еластин. Нощният крем за суха кожа трябва да има подхранващ и възстановяващ ефект.

Слагане на Крем

Много добро действие върху сухата кожа имат ретинолът, растителните екстракти и етеричните масла. Сухата кожа е склонна към появя на петна и обриви при използване на неподходящи съставки в крема за лице.

Перфектно е, ако използвате дневен и нощен крем от един и същи производител.

Можете и сами да си приготвите крем за суха кожа в домашни условия. Смесете 1 чаена лъжичка пчелен восък с 1 чаена лъжичка масло от какао, половин чаена лъжичка вазелин, 2 супени лъжици етерично масло от прасковени костилки или от грозде, 3 супени лъжици охладена отвара от шипка или липа.

За да смесите съставките, загрейте восъка на водна баня, добавете какаовото масло и загрявайте, докато се разтвори. Добавете останалите съставки, оставете две минути на водна баня, разбийте добре с миксер, охладете и преместете в кутийка. Съхранявайте в хладилник.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ралица
Ралица
16.05.2013 15:14
Как може да бъркаш с миксер 7 лъжици с масла, восък и зехтин? А какво ще стане след това...
2
0
Арти
Арти
06.05.2013 22:41
Първо - минерално масло и вазелин са доста близки неща. Защо да не използваме минерално масло, а да си правим крем с вазелин?
Второ - кремът, който предлагате е невъзможен за правене.
Какво е етерично масло от прасковени костилки? Такова няма - маслото не е етерично, а базово.
Ако към разтопените восък и какаово масло прибавите останалите масла и водната част на крема по този начин, восъкът ще се стегне веднага няма да стане нищо. Дори да се разтопи отново след двете минути на котлона, бъркането с миксера няма да смеси двете фази. Изпробвайте подобни рецепти преди да публикувате.
5
0