Крем за лице за мазна кожа

Кремове за мазна кожа

Ако кожата ви е мазна, което лесно може да проверите с помощта на салфетка, с която да попиете отделни участъци на лицето, ви е необходим специален крем, с който да я поддържате.

Мазната кожа остарява много по-бавно в сравнение със сухата кожа, но тя си има и своите минуси. Мазната кожа е склонна към образуване на пъпки и към разширени пори. Мазнините задръстват порите, което пък води до образуване на черни точки.

Правилният избор на крем за лице ще ви помогне да избегнете тези неприятности. Мазната кожа се нуждае от хидратация, за да успее да съхрани водния баланс и да е по-дълго време здрава и сияйна.

Дневният крем за мазна кожа трябва да е лек. За повишаване на влажността на кожата може да се възползвате от овлажняващ лосион, особено през лятото.

Нощният крем трябва да е гъст и с плътна структура. Той трябва не само да овлажнява, но също така и да почиства кожата в дълбочина.

Кремът за мазна кожа трябва да свива порите. Подходящи са кремовете, които съдържат салицилова киселина. Кофеин също свива порите, а кожните раздразнения се премахват от веществото ниацинамид.

Грижа за мазна кожа

Използването на кремове с тези компоненти ще допълни лек овлажняващ крем. Ако не само имате мазна кожа, но и пъпки, избирайте крем, който съдържа ретинол и сяра.

Разпространено е погрешното мнение, че след нанасяне на крем проблемите на мазната кожа се задълбочават. На практика се случва точно обратното – лишената от овлажняване мазна кожа започва усилена изработка на мазнина.

По време на студовете използвайте крем с по-плътна стуктура. Ако усещате, че лицето ви е прекалено сухо, допълвайте обичайния крем с хидратиращ.

За да предотвратите запушването на порите след нанасянето на крем, след като намажете лицето си, изчакайте десет минути и след това леко попийте крема с влажна кърпа.

През зимата, а не само през лятото, кремът за мазна кожа трябва да съдържа слънцезащитни компоненти, тъй като и през зимата слънцето състарява кожата.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 1
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати