Как да съхраняваме тоалетните принадлежности

Четка за коса

Тоалетните принадлежности трябва да се съхраняват по определен начин, за да могат дълго време да са ви полезни. Така например гребенът и четката ви за коса не трябва да се ползват от всички, а само от вас.

Всичко, с което решите косата си, е най-добре да се съхранява в специална кутия. Ако оставяте четката си в банята, заради влагата върху нея ще се натрупат различни видове микроби, които ще забележите във вид на черни натрупвания около всяка от игличките на четката.

Щом забележите такова нещо, веднага измийте четката с помощта на разтвор на една чаша вода и няколко капки спирт. Опитайте се да отстраните всички замърсявания, тъй като в противен случай при всяко следващо ресане част от мръсотията полепва по косата ви.

Същото се отнася и за гребена - ако го оставите да лежи в банята, влажната среда ще е благоприятна за образуване на налепи, причинени от микроби и дори от мухъл. Ако оставите по-дълго време гребена в банята, рискувате той направо да почернее. В такъв случай миенето няма да помогне, направо го изхвърлете.

Грижа за петите

Ножичките за маникюр, както и пилата и останалите принадлежности за маникюр трябва да са строго индивидуални, за да се предпазите от взаимна размяна на микроби с близките си.

Инструментите за поддържане на маникюра и веждите ви трябва да са в несесер или в специална кутия и веднъж седмично да се изтъркват с памуче, напоено в спирт за дезинфекция.

Пилите за почистване на пети също е добре да се съхраняват в кутия, тъй като заради използването им във влажна среда те са склонни към образуване на налепи от бактерии, които могат да увредят кожата при следваща употреба.

Самобръсначките трябва да се използват индивидуално, тъй като употребата им от повече от един човек може да предизвика алергични реакции. Те трябва да се съхраняват на сухо място, за да не се образуват цели колонии от бактерии върху острието.

Рейтинг

3.2
Общо 5 гласували
5 1
4 1
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари