ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Макиаж за кафяви очи

Макиаж за кафяви очи

Грим за кафяви очи
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
Препоръчано за теб:
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
20.00 лв.
Виж ››

Кафявите очи - от незапомнени времена описвани в световната литература като тайнствени и безумно привлекателни, в “цветовата гама” се определят като тип Есен. А гримът трябва да съответства на типа.

Благодат за тъмнооките красавици е факта, че за разлика от притежателките на очи в по-светли нюанси, присъствието на грим не е задължителен като разкрасително средство, а може спокойно да се използва само за подчертаване на естествените дадености.

Преди да започнете основното, трябва да знаете за един трик, използван от световните гримьори, който „отваря” тъмните очи. Той се състои в поставянето на бял молив в областта на водното каналче на окото до самия му край навътре към носа. Така се създава представата за уголемяване на самото окото. След това можете да започнете с:

Арабски макиаж - това е названието на най-подходящия тип грим при кафяви очи. Той се постига, като заложите на бежови нюанси, черен молив и черна спирала. Очертаването на очите - горен и долен клепач- с молив, им придава бадемовидна форма, а при леко продължаване на контура след окото се постига арабският мотив.

Гримиране

Ако сте решили да използвате сенки за очи, то най-подходящи за подчертаване на дълбочината на кафявите очи са тъмните и светлите нюанси на бежовото, прасковени цветове, а за вечерни и официални случаи - опушено черни. Финалът е нанасянето на няколко поредни слоя спирала на горните мигли. За тези отдолу се препоръчва един слой.

За завършек може да сложите точка блясък или блестящи сенки във вътрешния ъгъл на окото, за да направите тези кафяви очи по „поп”.

Като добавка към грима можете да използвате същия цвят сенки, който е върху клепачите, за леко издърпване и уплътнение на веждите. Това, разбира се, може да се постигне и с молив за вежди в близък нюанс. Така всичко ще бъде в унисон и никой няма да може да ви устои.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
45
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
lili
lili
24.02.2014 09:23
Очите ми наистина станаха зашеметяващи. Благодаря ви много !! =) =3
1
0