ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Премахване на комедони

Премахване на комедони

Комедони

Комедоните са изключително неприятен и деликатен проблем. Доста голяма част от подрастващото поколение, т.нар тийнейджъри страдат от черни точки, което в една определена възраст може да се превърне не само във обикновен физически проблем, а в сериозно психическо неразположение.

Знаем колко чувствителни могат да бъдат тийнейджърите и как не възприемат себе си, ако всичко това включва и комедони и акне, нещата се усложняват доста.

Самочувствието им сериозно започва да пада, което може да се отрази на живота им като цяло.

Маски за лице

Изобщо при тийнейджърите всеки проблем се приема като най-големия и най-ужасния и винаги е с мисълта, че всичко най-лошо се случва все на тях.

Сами по себе си комедоните за тях са голям ужас и е добре да се вземат адекватни мерки.

Премахване на комедони

Всъщност появата на комедони може да се случи не само в тийнейджърска възраст. По-често се появяват при мазна кожа, не добре почиствана такава, при мръсна среда, мръсен въздух.

Има най-различни начини, които се предлагат за изчистване на черните точки – някои от тях са мазила, лосиони, медикаменти, маски за лице, посещение при козметик.

Профилактични маски можете да си правите с бяла хума – действа страхотно на кожата, премахва черни точки, прави я гладка и мека.

Слагате 2 с.л хума и добавяте малко вода, докато не се получи гъста каша – после намазвате лицето и шията и изчаквате да изсъхне.

Друг начин, по който можете да се опитате самостоятелно да решите проблема е като втривате трици в кожата си.

Ако посетите козметик, процедурата обикновено е парна баня, за да се отворят порите, след което премахване на черните точки, което най-често се състои в стискане на комедоните.

Проблемът тук е, че лицата на хората с много чувствителна кожа в последствие се възпаляват, но това отшумява за няколко дена. Друг начин за премахване на комедони са пилинг маските.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати