Студена или топла кола маска?

Топла кола маска
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Восъкът, използван и за двата процеса на обезкосмяване с кола маска, се състои от почти идентични съставки. Основните са: парафин или пчелен восък, смола и омаслител. Смолата се използва, тъй като тя действа като лепило и помага за по-доброто закрепване на сместа към косъма, а маслото съдейства за по-гладката и по-лесна епилация. Понякога допълнителни съставки като овлажнители, оцветители или аромати се добавят, за да се подобри настроението и комфорта по време на епилация.

Основната разлика между студената кола маска и топлата е температурата, при която се прилага върху кожата. Преди да използвате горещ восък, за да се обезкосмите, първо трябва да бъде напълно разтопен. Така той се нанася върху окосмената зона, над него се залепва лентичка, която го притиска плътно. Тя подпомага процеса на епилация.

След като температурата на горещия восък намалява, с което той се фиксира към окосмения участък, лентичката се издърпва рязко в посока, обратна на растежа на космите. По нея остава втвърдения вече восък и премахнатите косми.

Когато се използва студена кола маска, восъкът вече е нанесен върху епилиращите ленти. Той е в полу-твърда фаза на разтопеност и тя остава такава по време на целия процес. Студените восъчни лентички се залепват върху кожата и се притискат надолу - по посока на растежа на косъма. След това те рязко се отстраняват в обратната посока.

И двете техники на обезкосмяване с кола маска имат своите предимства и недостатъци. Когато се сравнят, определено маската с горещ восък се придържа по-добре към третираната зона и се получава по-добро обезкосмяване.

Студена кола маска

Докато студеният восък не се прикрепва достатъчно добре към кожата и неприятните косми. По отношение на чистотата и бързото използване - студената кола маска е по-добро решение в сравнение с топлата.

Студената кола маска е много по-лесна да се използва в домашни условия в сравнение с топлата. Лентичките с леко втвърден, студен восък са на разположение в различни форми и размери, така че можете да ги използвате за премахване на нежеланите косми на всяка част от тялото: от веждите до краката, а горещият восък трябва да бъде приложен с помощта на специална шпатулка й, следователно, епилацията се затруднява при по-малките зони за обезкосмяване като горната част на устните и около веждите.

Установено е, че студена кола маска, като метод, е по-малко болезнена, но за най-добри резултати трябва лентичките с восък да се използват понякога многократно. Повторното им полагане може да доведе до болезнени, червени подутини, дразнене на кожата и проблем с враснали косъмчета и това, като се има предвид, че топлата кола маска е известна като по-болезнена. Тя обаче не изисква обикновено повторно нанасяне и епилира от първия път ефикасно.

Който и от двата метода кола маска да изберете, не забравяйте едно нещо: избягвайте да поставяте кола маска на болна, раздразнена или изгорена от слънцето кожа. Също така внимавайте с температурата при нанасяне на горещия восък, тъй като може да изгорите кожата си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
43
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати