Какъв лосион за тяло да изберем?

Лосиони за тяло

През студените месеци е много важно кожата на тялото да е добре подхранена и хидратирана. През летните месеци това също е важно, най-вече заради фотостареенето, причинено от слънцето и дехидратацията на кожата, която се получава вследствие на високите температури.

И ако през лятото е достатъчно да хидратирате кожата на тялото си със специални лосиони, които съдържат подходящите за това съставки, през есента и зимата трябва да наблегнете върху подхранването на дълбоките слоеве на кожата.

За тази цел ви е необходим лосион, който съдържа необходимите на кожата вещества, за да е кадифено мека и достатъчно еластична, че да остане още дълго време млада и нежна.

Лосионите със съдържание на зехтин са изключително полезни, тъй като студено пресованият зехтин съдържа много ценни вещества. Те поддържат кожата в перфектно състояние.

Добре е ако лосионът за тяло съдържа полезни плодови екстракти, те са също много полезни за кожата. По-евтините лосиони за тяло съдържат само ароматизатори, но по-качествените лосиони съдържат истински екстракти от различни видове плодове. Плодовите киселини са много полезни за подмладяването на кожата.

Хубава кожа

Маслото от пшеничен зародиш, както и други видове етерични масла също са много полезни за кожата, така че е добре, ако се съдържат в лосиона.

Нанасяйте лосиона винаги след къпане и подсушаване на кожата, най-добре вечер преди лягане и сутрин преди да отидете на работа. Така кожата ви ще се подхрани дълбоко през нощта, а през деня ще е защитена от агресивното въздействие на праха и мръсния въздух.

През зимата не трябва да нанасяте хидратиращ лосион за тяло преди излизане. Това може да причини микроразкъсвания вследствие на студа и по кожата да се появят малки кръвоизливчета или цепнатини.

Прегледайте добре съставките на лосиона - добре е ако той не съдържа вредните за здравето парабени.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати