От какво страда косата

Изтощена коса

Проблемите с косата могат да се дължат на най-различни причини. Често косата ни спира да бъде бляскава и започва сериозно да пада, след като сме преживяли някакъв стрес или изживяваме в момента.

На първо място трябва да се грижим правилно за косата си. Тя може да „страда” основно от неправилните грижи, които проявяваме към нея. Хубаво е да използваме подходящите продукти и да се интересуваме кое е най-добре за нашия тип коса.

1. Не мийте косата си прекалено често – честото поливане на косата с вода и пречи да бъде бляскава.

2. Втривайте шампоана си внимателно, но не прекалявайте. Прекаленото многото мехурчета също могат да бъдат причина за липсата на бляскава коса.

3. Когато излизате от банята, подсушавайте косата си с кърпа, но не я разтърквайте, а просто попийте.

Фризьорски салон

4. Добре е да посещавате фризьора си на месец – месец и половина, за да поддържате здрава коса.

5. Балсамът е задължителен за определен тип коси – ако сте забравили, не го приемайте за нещо фатално. Но е задължително в случай, че имате трудна за разресване или суха коса, да използвате балсам при всяко миене.

6. Решете косата си, когато е необходимо, а не когато няма какво да правите. Прекаленото разресване накъсва косъма.

7. Не се боядисвайте през две седмици и не сменяйте цветовете си постоянно. Това е нещо, което много пречи на правилния растеж на косата. Боите за коси разрушават вътрешната структура на вашата коса.

8. Използването на всички видове преси, маши, сешоари – всичко това уврежда трайно косъма като му отнема еластичността и бляскавостта.

9. Всякакъв вид стерилизиращи средства могат да увредят косата ви и то от корен. Причината се крие в това, че те попадат върху главата ви, не само по косъма. Хубаво е след употреба на гелове или лак да измиете косата.

10. Ако имате цъфтяща коса, обърнете внимание колко често използвате сешоара си и дали ходите достатъчно често на фризьор.

11. Ако всеки косъм е в различна посока и едновременно с това пада, можете да взимате специални витамини за коса. Всеки проблем с кожата и костите, всяка липса на витамини, които водят до начупени нокти и нездрава кожа имат последици и върху косата.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати