Прически за официални поводи в домашни условия

Официални прически

Предстои ви официален случай, но не ви се ходи в някой скъп фризьорски салон. Направете си официална прическа сама. Съобразете я с грима и облеклото. Ако роклята ви е без презрамки, пуснете косата си, но ако деколтето и раменете ви са покрити, вдигнете косата.

Разгледайте предложенията за прически в домашни условия:

Рошав кок

Ще ви се получи по-лесно, ако не си миете косата в същия ден на събитието. Вържете косата си на опашка в средата или на една страна, в зависимост от това къде искате да бъде кокът ви. Завъртете дължината на косата и увийте в основата на опашката и закрепете с фуркети или фиби. С помощта на гребен или със пръсти разрошете краищата на кока. Завършете прическата с лак. По-желание можете да сложите и диадема.

Диадема от плитка

Искате косата ви да е пусната свободно и в същото време, да не се мотае до и пред лицето ви, значи точно тази прическа е подходяща за вас. Този стил може да се направи на къса и дълга коса. Вземете три части от косата зад едното ухо, сплетете ги, като за обикновена плитка и добавяйте по-малко коса от предната част на главата докато стигнете зад другото ухо.

Дълги къдрици

Закрепете с фиба. Сложете малко гел или вакса за коса преди сплитането, ако косата ви е много мека. Ако не искате останалата част да е свободна, можете да я вържете на опашка или на рошав кок.

Дълги къдрици

Този стил е мног полулярен сред знаменитостите на червения килим. На суха коса сложете спрей или балсам за защита срещу топлонно третиране. С маша за коса накъдрете първо задната част на косата, този участък е най-труден за обработка. После продължете с къдренето от двете страни на косата и разрошете къдриците. Завършете с лак.

Рейтинг

5 3
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ася
Ася
12.07.2013 13:15
на мен не ми се получават точно така къдриците косата ми е тънка
0
0