ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Лечебни и разкрасяващи свойства на охлювите

Лечебни и разкрасяващи свойства на охлювите

Ползи от охлювите

Свикнали сме да свързваме охлювите с тигана, но се оказа, че можем да ги използваме не само в кулинарията. Освен, че месото им е без мазнини и е много подходящо за хора с висок холестерол, охлювът има невероятно приложение в козметиката.

Учените са заключили, че секрецията от охлюва може да помогне за много кожни заболявания, заради регенеративните свойства, които притежава. Ако слузта им се използва, като компонент на лекарства, може да помогне при: инфектиране на рани, пневмонии, менингити, инфекции на пикочните пътища, хранителни отравяния.

Изследванията показват, че кожата на охлюва има същите структурни елементи, като нашата кожа: колаген, еластин, както и подобна матрица. Когато кожата на охлюва или някои от неговите органи са повредени и нападнати от микроорганизми, реакцията му е доста по-различна от нашата вътрешна възпалителна реакция.

Обилно произвежда мехурчета и се къпе в единствената естествена течна субстанция, създадена от живо същество. Така хидратира кожата си в дълбочина и ефективно, докато в същото време я защитава с антимикробни пептиди, антиоксиданти и молекули, които се задействат нормалната регенерация. Възстановява и подновява повредени клетки и структури.

Как секрецията на охлювите работи върху човешката кожа?

Секретиралият серум е мощен антиоксидант, който предпазва охлюва от атмосферата, пълна с кислородни радикали. Когато серума се прилага на фибробласти, подобрява разпространението и функционалните възможности на тези клетки. Фибробластите са отговорни за генериране на всички елементи на матрицата на кожата, включително колаген, еластични влакна, глюкозаминогликани и протеогликани. Последните две осигуряват твърдост, сила, гъвкавост и еластичност за кожата, като задържат вода.

Какво прави серумът от охлюв за кожата?

1. Помага за поддържането на кожата здрава, както и подобрява клетъчната функция с ползата от антиоксидантите.

Подмладяващи маски

2. Помага да се избегнат белезите, включително и тези от акне, предпазва от стрии.

3. Неутрализира вредното въздействие на слънцето, така предотвратява преждевременното стареене на кожата и появата на бръчки.

4. Ускорява подновяването на увредените тъкани.

5. Отваря запушени пори.

6. Предизвиква бързо възстановяването на кожата след зарастването на рани.

7. Помага да се избегне на келоиди, необичайни белези.

8. Възстановява пластичността на тъканта.

9. Бори се с инфекции на скалпа и кожата.

10. Може да се използва срещу акне.

Учените разкриват, че ако този естествен серум се прилага в кожни продукти (два пъти дневно в продължение на два до три месеца), може да доведе до подмладяване на кожата. Причината, секрецията да работи толкова добре е, защото елементите дават бърз сигнал за отбраната и незабавна реакция срещу инфекции и външни въздействия.

Рейтинг

5 3
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Пандора
Пандора
15.06.2013 20:53
Само да вметна , че колкото и да се опъва кожата , костите на лицето / както и всички други кости / се " топят " с възрастта . Така че , кожата става в повече , пропорциите се менят ... Затова всички преминали пластични операции са странни , да не кажа смешни . Във всеки случай - неестествени .
Дами , погрижете се първо за костите / по принцип /
2
0