Къси и филирани прически

Къси прически

Късите прически са много популярни сред жените на различна възраст, защото много лесно се поддържат. Достатъчно е да се среши косата и с помощта на стилизиращи средства да се създаде желаната форма и обем.

Това е важно за жените, които нямат достатъчно време, за да ходят постоянно на фризьор, както и за тези, които се притесняват, че косата им не е достатъчно гъста.

Късата прическа прави лицето по-изразително и очите се открояват с нейна помощ. Формата на устата също изпъква много повече, когато косата ви е къса, затова трябва да изберете подходящото за вас червило.

Късите прически имат още едно предимство и то е че трябва да се коригират при фризьор веднъж месечно, за да се поддържа формата им.

Прическа Каре

Късата прическа е била въведена от законодателката на модата Коко Шанел. След неуспешно къдрене тя отрязала косата си и тъй като всички следвали модата, която тя въвеждала, жените с радост отрязали косите си, за да не се налага да ги къдрят постоянно.

При късата прическа е важно да се избере форма, която ще направи лицето още по-красиво независимо от формата му. С помощта на филирането късите прически се приспособяват към всяка форма на лицето.

За лице с овална форма е подходяща всяка къса прическа, дори тази, която предполага оставянето само на няколко милиметра коса върху главата.

За кръглото лице е по-добре, когато на върха на главата има повече коса, отколкото отстрани. За издълженото лице най-подходящата прическа е късата. Но трябва да има бретон, а страничните кичури да са леко навити, като им се добави обем със стилизиращо средство.

За лице със сърцевидна форма е подходяща къса прическа до брадичката и бретон, който се сресва настрани. Това коригира формата на лицето.

Филирането при късите прически е много важно, тъй като увеличава обема на косата.

С помощта на филиране може да се постигне ефект на накъсана коса, както и на разпиляна коса, което има подмладяващ ефект. Това е много ефектно при прически, които имат по-къси и по-дълги кичури.

Рейтинг

5 12
4 21
3 13
2 13
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати