Народни методи за премахване на торбички и кръгове под очите

Кръгове под очите

Очите изглеждат много по-добре, когато ги няма загрозяващите торбички и тъмни кръгове под тях. Безсънните нощи, недостигът на кислород, лошите грижи за кожата на лицето и неправилното хранене се отразяват върху състоянието на клепачите.

Постепенно се образуват тъмни кръгове и торбички, които много загрозяват лицето. Кожата около очите е много чувствителна и нежна и затова изисква специални грижи.

Тъмните кръгове се предизвикват предимно от прекомерна пигментация, която се засилва от това, че кожата в тази област винаги е в сянката на миглите.

Тъмните кръгове се появяват също така и при прекалено тънка кожа, при което си личат кръвоносните съдове, както и при някои заболявания на вътрешните органи.

Недостатъчното снабдяване на организма с вода, както и прекомерното излагане на слънце и липсата на сън предизвикват поява на тъмни кръгове.

Торбички под очите

Те се появяват също така и при прекаляване с алкохол и цигари и продължителна работа на компютъра.

Прекомерното количество крем, което оставяте върху клепачите си през нощта, може да предизвика отоци и в резултат на това очите са с торбички. Излишъците от крем винаги се отстраняват със салфетка.

За да намалите тъмните кръгове под очите, използвайте козметични средства с витамин К и витамин А. Но можете да се справите с проблема и с народни методи.

Маската от картофи помага при тъмни кръгове и торбички под очите. Един суров картоф се настъргва. Върху две парченца марля се слага по една супена лъжица от настъргания картоф.

Парчетата марля се слагат върху очите с картофа надолу. След 20 минути маската се маха и кожата около очите се намазва със зехтин, който се нанася с потупващи движения, за да не се разтегне тънката кожа. След 10 минути излишният зехтин се отстранява с тампончета памук, натопени в изстинал зелен чай без захар.

Зехтин

Ореховата маска помага за отстраняването на тъмни кръгове и торбички под очите. Смесват се 2 настъргани орехови ядки с 1 супена лъжица зехтин и 1 капка лимонов сок. Сместа се нанася върху долните клепачи, остава така 10 минути и се измива с тампонче от памук, натопено в хладка вода.

Компресът с извара премахва торбичките и тъмните кръгове под очите. Извара с висока масленост се намачква добре, за да заприлича на крем. Завива се в парче марля и марлята се слага върху очите за 20 минути.

Компресите с чай отстраняват бързо торбичките под очите и тъмните кръгове. В изстинал зелен или черен чай се потопяват парчета памук, които се слагат върху очите. След седем минути се махат.

Рейтинг

5 2
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати