Домашни хитринки за красива коса

Домашни хитринки за красива коса

Красивата коса е запазена марка на всяка уважаваща себе си дама. Но в забързаното ежедневие не всички имат време или възможност да поверят грижите за косата си на професионалист. Ето няколко хитринки, които всяка от нас може да приложи вкъщи, за да направи косата си отново блестяща и неустоима.

Погрижете се за кожата на главата. Непрекъснатото използване на активни химически средства неминуемо ще доведе до увреждане на скалпа. Някои дами с по-чувствителна кожа, реагират даже на по-агресивните шампоани за коса, които могат да предизвикват сърбеж, лющене, раздразнение. Решението е просто.

Добавете пакетче подсладител в продукта, който ще използвате, дори ако е боя за коса. Така ще неутрализирате високата киселинност и ще избегнете прекомерното изсушаване на кожата на главата.

Природни средства за изсветляване. Ако косата ви е тъмно руса до светло кестенява има безвреден начин да я изсветлите в домашни условия, без да я третирате с боя. Нанесете по цялата дължина на косата смес, приготвена от равни части прясно изцеден сок от лимон и от портокали.

Домашни хитринки за красива коса

След това я изложете на естествена слънчева светлина. Другата възможност е да я изплаквате с отвара от лайка. В резултат ще имате няколко нюанса естествено по-светла буйна грива.

Отстранете досадния пърхот. Най-добре е лечението на пърхот да се провежда под вещата грижа на лекар-дерматолог. Но до окончателното решение на проблема може да добавите в шампоана си за коса няколко стрити таблетки „Ибупрофен“. Получената смес внимателно ще ексфолира мъртвите клетки от скалпа.

Запазете старата си четка за зъби.

Пластмасовите четки за зъби са незаменими помощници при боядисването на коса в домашни условия. Те достигат без проблеми до корените и разпределят равномерно боята. Може да я използвате и вместо гребен, когато трябва да нанесете деликатни промени във вече готовата прическа.

Нишесте в корените. Нанесете в корените на още влажната коса, малко разтворено във вода нишесте. Изчеткайте го с четка когато косата изсъхне напълно. Полученият обем ще се запаси много по-дълго от очакваното.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати