Избрани съвети за красота и блясък

Съвети за красота

Всяка жена е натоварена със своите ежедневни задължения. На всички е ясно, че не можем винаги да сме перфектни. Но поне трябва да опитаме. Ето няколко бързи съвета как да сте практична и сияйна:

- Когато се случи да нямате под ръка паста за зъби, те могат да се почистят с вътрешната страна на кората от лимон.

Красота

- Кожата на гърдите е много нежна. За да се запази еластична и стегната, измивайте я веднъж седмично със сока от един лимон, разтворен в 1/2 л. вода. Изсушете леко кожата и я намажете внимателно с крем.

- По-широките и тъмни вежди придават грубост на лицето, особено когато косите са светли. Непочистените широки вежди подхождат добре само на широко лице и плътни устни.

Черни точки

- За да се премахнат черни точки по лицето, добре е кожата да се изтрива с водороден прекис (кислородна вода), тоалетен или домакински оцет, а също и с лимонов сок. Тези средства спомагат за разтварянето и обезцветяването на черните точки. Добре действат срещу черни точки и парните бани.

- Сутрин, след събуждане, не ставайте веднага от леглото. Разтегнете се хубаво, протегнете ръцете си над главата и вдишайте. Издигнете главата и тялото до седнало положение, наведете се и докоснете пръстите на краката, като същевременно издишвайте въздуха.

Вземане на душ

- Къпането под душ трябва да трае 10-15 минути и да се извършва преди хранене или 1-2 часа след него. Температурата не трябва да бъде по-висока от 35-37 С, а при обливането накрая тя трябва да бъде 26-30 С.

- За предотвратяване появата на лунички се препоръчва измиването на лицето с кисело мляко, с мляко, смесено с вода - 1:2, маски с кашици от горски и градинки ягоди или прясно настъргана краставица. Препоръчва се вечер преди лягане лицето да се натъква със сок от домат, суров картоф, червен лук или лимон.

- Ако сте чели дълго или сте били в задимено помещение, то очите ви неминуемо ще се изморят. Връзка магданоз се нарязва на ситно. В отделения сок се натопяват марлички и се поставят на клепачите за 10 мин. Това ще донесе желаната отмора.

Перфектният вид на фона на малкото време за постигането му ще разтопи всяко мъжко сърце. Е, и женско.

Виж повече

Рейтинг

4.3
Общо 6 гласували
5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари