ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Как да се погрижим за ръцете и краката си

Как да се погрижим за ръцете и краката си

Грижи за кожата

Постоянно се натъкваме на съвети за маски за кожата на лицето. Но има и други нежни части на тялото ни, които се нуждаят от грижи, особено през по-студените месеци. Това са ръцете и краката ни.

Сокът от лимон избелва и омекотява кожата на ръцете, почиства ги от петна от плодове и зеленчуци.

Крака

При извършване на всекидневната домакинска работа използвайте стари ръкавици, а при пране, миене и готвене - гумени домашни ръкавици.

Така ще предпазите кожата на ръцете от вредното въздействие на праха и различните перилни и почистващи препарати. След като свалите ръкавиците, измийте ръцете с топла вода и ги намажете с мазен крем.

Ако желаете ръцете ви да са винаги бели и нежни, трябва да полагате повече грижи. Три пъти седмично прилагайте следната маска: пригответе пюре от 5 сварени и топли картофа с 5 с.л. прясно мляко.

Крем за ръце

Нанесете маската върху ръцете и масажирайте енергично. Оставете маската да действа 10 мин., измийте ръцете със студена вода и ги намажете с крем.

"Изморените" от затворените зимни крака натопете за 15-20 мин. в топла вода, в която сте прибавили малко зехтин или олио. Изстържете втвърдената кожа на петите и стъпалата. Друг вариант е да добавите морска сол в затоплената вода. Така ще получите нужната почивка.

Грижи за краката

Общоизвестно е отморяващото действие на баните със сменяне на гореща и студена вода при преуморени крака. За тази цел вземете два съда - единият с гореща вода, 40 С, а другият със студена, около 20 С вода.

Поставете ги така, че в седнало положение да можете лесно и удобно да потапяте краката си в единия и в другия съд. Поставете и двата си крака за 15 до 18 сек. най-напред в горещата, а след това в студената вода. Повторете това няколко пъти.

Когато се приберете, особено ако сте прекарали работния ден седнала или права, е препоръчително да полегнете 15-20 мин., като краката поставете на по-високо. Така се подобрява кръвообращението.

Грижите за ръцете и краката не изискват много време или средства. Трябва постоянство и желаната отмора ще е налице.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати