Разкритие: Кремовете против бръчки не действат

Кремове против бръчки

Естествената красота няма цена. Тези думи най-вероятно са произнесени от мъж, който е решил да спести някой и друг лев от покупката на маркова козметика. При нормални обстоятелства бихме го сметнали за скъперник.

Оказва се, че господинът е бил прав. Изследване на учени от Университета в Южна Дания доказва, че е напълно безсмислено да харчите парите си за скъпи кремове за лице – те не действат.

Козметични продукти

Статистиката сочи, че годишната печалба на козметичната индустрия в световен мащаб надхвърля 12 милиарда долара.

Най-скъпият крем против стареене струва малко над 13 300 долара бройката. Един грам от този крем за лице струва колкото пет грама злато.

Милиони жени по света харчат значителни суми за скъпи козметични продукти и прехвалени кремове против бръчки. Както показват данните от проучването на датските учени – тези харчове с безсмислени.

Красива кожа

Световните козметични гиганти използват в кремовете си против стареене специални мастни вещества т.нар „липозоми“, които да транспортират продуктите против старее дълбоко в кожата, където започва процесите на стареене.

Проучването на датските учени от факултета по дерматология доказват, че вместо да доставят полезните вещества в по-дълбоките слоеве на кожата, липозомите се разпадат още при първия допир с нея.

Според проф. Лиус Багатоли причината за това е, че: “Работата на кожата е да блокира навлизането на различни външни субстанции в тялото.

За това, тя на практика ще блокира всичко, което се опитва да проникне в нея“.

Сега топката е в полето на козметичните гиганти, които трябва да намерят друг начин да направят кремовете си против бръчки наистина ефективни.

Рейтинг

5 3
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
една
една
21.04.2013 23:28
Толкова наивни използват скъпи и ненужни марки мазила на навлязли в България фирми, на които няма да споменавам имената. Въртят се каталози, манипулации, но като се взре човек и види лицата на дистрибуторките - нищо особено - лелички, желаещи да изкарат по някой друг лев за джобни, му става ясна играта.
1
0
с
с
11.03.2013 11:35
"Кожата блокира всичко, което се опитва да проникне в нея." Много съмнително. Това означава, че и всички вредни вещества не проникват и не ни влияят, а не е така.
6
0