Гримираме се една година от живота си

Грим

Казват, че е страхотно да си жена. Можеш спокойно да разговаряш с мъжете без да си ги представяш голи, такситата ти спират без проблеми и винаги можеш да изплашиш шефовете си мъже с тайнствени гинекологични заболявания.

От друга страна не е лесно да си жена. Трябва да намериш сили и начин да съчетаеш успешна кариера с отглеждането на едно-две деца, да поддържаш перфектна фигура и безупречен външен вид. Всичко това изисква усили и време.

Грим за очи

Ако попитате един средностатистически мъж, колко време е нужно на партньорката му да се приготви за излизане, най-вероятният отговор ще е: “Цяла вечност! “.

И ще бъде почти прав. Според проучване на британски учени дамите губят 474 дни от живота си в гримиране. Това прави средно по 15 минути на ден пред огледалото.

Най-много време и усилия дамите отделят на очите си. В една четвърт от времето пред огледалото представителките на нежния пол поставят очна линия, спирала за мигли или нанасят сенки на клепачите си.

Гримиране

Най-вероятно по тази причина все повече дами предпочитат алтернативата на полу-перманентните гримове.

Така с минимални усилия дамите получават завършен и изискан външен вид, а и спестяват почти една година стоене пред огледалото.

По-голяма част от представителките на нежния пол не се стряскат от изнесената статистика.

Според 93% от дамите, няма значение дали ще загубят една година от живата си в гримиране или повече, те няма да се откажат от разкрасяването.

Според тях полагането на грим е задължително преди излизане с приятели, но най-вече на работното място.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати