Да си направим сами Омбре прическа

Омбре коса

За да си направим актуалната Омбре прическа, трябва да помислим върху няколко неща. Много е важно да сме сигурни какъв цвят искаме да придобие косата ни. Ако искаме да бъде различен от основния ще се наложи първо да променим него, а после да преминем в различните други нюанси.

Преди да решим какъв цвят желаем за нашата Омбре прическа, трябва да сме сигурни кои багри най-много ни отиват. Съобразяваме ги с много неща – първо и най-важно с тена на кожата, след това с очите и не на последно място с това в каква среда се движим и какъв имидж сме изградили.

Омбре прическа

Омбре прическите позволяват да направите съвсем незабележима разлика в цветовете, но ако предпочитате може да си направите косата в така да се каже контрастни цветове.

За да стане плавно и да изглежда като огрята от слънцето, за най-светлата част, трябва да използвате 3 или 4 тона по-светъл нюанс от най-тъмният в косата ви.

Това за цветовете, но ако искате да изглеждате и възможно най-модерни, и едновременно с това естествени, имайте предвид, че подобно боядисване отива най-много на жени, които има филирани коси, на етажи. Тогава ефектът на преливането се получава най-естествено и изглежда много свежо.

Омбре стил

Разбира се, ще стои добре и с друг тип подстрижка, но при този вариант ефектът се вижда най-добре. Трябва да знаете, че дали ще се получи от първия път зависи от косата. При някои коси ефектът става след третото боядисване. За да не се налага да променяте основно цвета на вашата коса, изберете такива нюанси, които са близки до основния ви тон.

Самото боядисване е сложна процедура за домашни условия и е възможно изобщо да не се справите. Ако го правите за първи път, доверете се на професионалисти. В случай, обаче, че сте решили, че сама ще се справите добре: разделете косата на пластове – някои от кичурите трябва да боядисвате до средата им, други съвсем леко в края.

След като боядисването ще става в домашни условия, изберете нюанси, които са близки до вашия цвят. Ако изберете контрастни цветове или твърде различни от вашия основен цвят, сами няма да успеете да се справите.

Не забравяйте, че ако искате да запазите основния си тон, не бива да боядисвате в корените – най-горният пласт трябва да е боядисан няколко сантиметра след корените.

Рейтинг

5 3
4 4
3 7
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати