Омбре прическите са хит и тази година

Омбре прическа

Модата далеч не свършва само с дрехите и аксесоарите, които носим. Тук става дума и за маникюр, и за прическа, разбира се и за грим. Всичко свързано с външния ни вид. И през тази година отново много актуални ще бъдат прическите Омбре.

Те позволяват косата да се третира по-малко с бои и въпреки това да изглежда достатъчно ефектно. Но по-важното е, че с такава прическа ще изглеждате напълно естествено. Благодарение на този вид боядисване видът ви става по-свеж и младежки.

Причината се крие в това, че Омбре прическата представлява преплитане на цветовете в косата – по-тъмни корени, по-светли нюанси към средата, отново тъмни и задължително светло към края.

Омбре прически

За да си го представите по-добре – изглежда сякаш косата е израснала от последното боядисване, а по-светлите нюанси и доста по-бледите краища напомнят сякаш слънцето я е изсветлило.

Стои много естествено и е доста по-лесно за поддръжка. Проблемът и трудността са само при първото нанасяне.

Омбре коса

Прическата Омбре е с неизвестен създател, но е кръстена е така, защото омбре на френски означава сянка. Ако смятате, че ще изглеждате нелепо - лъжете се.

Прическите Омбре са истински хит при холивудските знаменитости, както и при нашите известни личности. Особено залагат на такава прическа напоследък фолк дивите.

Всъщност техниката Омбре е известна още от края на 70-те години на миналия век. Коафьорите споделят, че този тип боядисване е най-подходящо за жени, които все още нямат бели коси.

Хубавото при Омбре прическата е, че могат да си я направят жени с всякакъв цвят на косата – руси, светло кафяви, тъмни. Можете да използвате каквито цветове пожелаете – да запазите основния си цвят и да изсветлите част от косата или напълно да смените имиджа.

Единственото условие е да се доверите на фризьор, тъй като тази техника на боядисване и крайният резултат не могат да бъдат постигнати в домашни условия. През тази година цветовете, които покоряват модата в прическите отново са топлите. Омбре прическите се задържаха няколко сезона и тази година отново ще бъдат хит.

Рейтинг

5 7
4 6
3 8
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати