ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Маски за лице срещу уморена кожа

Маски за лице срещу уморена кожа

Маски за Лице

След зимните месеци кожата е уморена от постоянните температурни промени и това й се отразява. Тя губи тонуса си, бледа е или пък с неприятен сивкав оттенък.

С помощта на домашни маски може да се върне красивият вид на кожата и тя отново да засияе. Маските трябва да се правят два до три пъти седмично. Те се приготвят лесно, с продукти, които се намират във всяко домакинство.

Маската с белтък и брашно има мигновен стягащ ефект и е една от най-ефикасните маски при уморена кожа. Една супена лъжица брашно се смесва с разбит на сняг белтък.

Уморена Кожа

Всичко се разбърква много добре, за да няма бучки, и се нанася върху предварително почистено и подсушено с кърпа лице. Избягва се областта около очите. След няколко минути маската започва да изсъхва и се усещат неприятни подръпвания около очите и по цялото лице.

Маската трябва да престои, докато изсъхне напълно, и след това внимателно се отстранява с помощта на топла вода. Лицето се намазва с подхранващ крем.

Маската от варени картофи също е много ефикасна при уморена кожа. Тя връща бързо сияещия вид на лицето. Един голям или два малки картофа се сваряват, без да се обелват. След като се сварят, се белят и се намачкват на пюре.

Маски

С топлото, но не и горещо пюре, смесено с 1 чаена лъжичка зехтин, се прави компрес от дебел пласт пюре върху лицето, като се избягва зоната около очите. Компресът престоява петнадесетина минути и се отстранява, а лицето се измива с хладка вода и се намазва с подхранващ крем.

Много ефикасна срещу уморена кожа е и маската от ягоди. Необходими са три-четири ягоди, на които се отстраняват дръжките, измиват се много добре и се намачкват на пюре.

С това пюре, към което е добавена 1 супена лъжица сметана, се покрива лицето и отгоре се слага марля. След петнадесетина минути ягодите се отстраняват, а лицето се измива добре и се намазва с крем.

Много полезна и лесна е маската с мед, която връща сиянието на кожата на лицето. 1 супена лъжица мед се смесва с 3 капки зехтин. Сместа се нанася върху лицето и ако остане малко от нея, се нанася отново, след като първата смес изсъхне. След общо 20 минути маската се измива с топла вода и лицето се намазва с крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 3
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати