ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Предимства на кислородната козметика

Предимства на кислородната козметика

Кислородна козметика
Козметична чанта-органайзер за пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична чанта-органайзер за пътуване
35.00 лв.
Виж ››

Проучвания от дерматологичен характер доказват, че с напредване на възрастта кислородът в кожата значително намалява. Логично, клетките започват да слабеят и съответно да остаряват – намалява жизнената им активност, процесите на клетъчно ниво значително се забавят.

Специалистите търсят начини да успеят да пренесат молекулите на кислорода на дълбоките слоеве на кожата и го откриха. Липсата на кислорода може да бъде възстановена с помощта на кислородната козметика.

Козметика с кислород

Козметиката с кислород помага за по-бързото делене на клетките, което води и до по-бърза регенерация на кожата. Онези, които използват тази козметика, дори твърдят, че основното й предимство над останалите козметични продукти е, че при дългото й използване кожата започва да възвръща своята еластичност.

Честото използване на кислородна козметика активира производството на колаген, както и производството на еластан. В следствие на това кожата не само изглежда по-млада – всякакви зачервявания, възпаления, ранички, пъпчици се възстановяват значително по-бързо.

Ако сте пушачи, кислородната козметика за вас е особено препоръчителна. Специалисти твърдят, че изпушването само на 5 цигари на ден могат да лишат кожата ви от кислород. Ако използвате кислородна козметика, този проблем няма да ви тревожи.

Кислородна терапия

Кислородните терапии са достъпни в много козметични студия. В световен мащаб този вид козметика е наистина много разпространена. От нея се възползват звезди като Кайли Миноуг, Виктория Бекъм, Мадона и др. Наситената кожа с кислород, означава по-свеж и по-млад външен вид.

Рано или късно бръчките започват да се появяват и именно кислородната козметика е вашето решение. Хубаво е да я използвате не само през деня, а и вечер. Тогава кожата ви си почива и усвоява много по-добре активните съставки на козметичните кислородни продукти.

Освен това редовната употреба на този вид козметика ще направи кожата ви мека и приятна на допир. Дори след дълга разходка, няма да чувствате лицето си замърсено от външните условия, а напротив – ще усещате необичайна чистота и свежест на кожата си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest