ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Лесни прически с ефекта Уау

Лесни прически с ефекта Уау

Прчески

За да изглеждате добре изцяло, трябва да сте се погрижили за всяка част от външния си вид – за косата, за грима, за стила ви на обличане. Идеята е просто да се съобразявате с това къде отивате – всичко по вас трябва да бъде адекватно с мястото, което ще посещавате. Именно това говори за добър вкус.

Често това, което ни отнема най-много време в привеждане в добър външен вид, е прическата. Какво да направим, за да предизвикаме у хората реакция „Уау! ”. Как да подредим косата си, така че останалите да я харесат, а и ние да се чувстваме удобно и красиви в нея? И най-важното – прическата да бъде лесна.

Лесни Прически

Направете си небрежна прическа с помощта на самозалепващи ролки. Косата е съвсем леко влажна, а вие сте приготвили роли, сешоар, спрей за обем. Няма как да постигнем ефект уау, ако нямаме обем.

В случай, че косата ви не е гъста, ще ви се наложи да ги използвате. Ако предпочитате, може да използвате и пудра за обем. Напръсквате корените си, след което навивате косата на ролките. Започвате да сушите със сешоара.

Оставете косата поне половин час. След това махнете ролките, преметнете косата си на една страна, а отзад по врата – закрепете с фибички, от онези черните. Ще се получи прическа с обем и завити навън краища на косата.

Ефектни прически

Ако имате бретон на една страна, завийте и него с помощта на ролка – важно е да се отбележи, че кичурът и ролката се завиват навътре към скалпа.

Ще изглеждате естествено, което е най-важното през 2013 г – естествените прически са на мода. Дори колкото по-рошава и неподредена е косата ви, толкова по-добре.

Следващата прическа е на букли, но този път с дългите и тънки ролки, тип маркуч. Навивате косата си и стоите така поне час, хубаво изсушавате със сешоар, пускате косата и фиксирате с лак. Ако ви се струва подредено, разделете букличките с пръсти – така ще приличате на лъвица. Накрая фиксирайте с лак за коса.

И една интересна прическа с ефект Уау за дамите с по-къси коси. Сплитате косата на плитки предишната вечер и заспивате така. Косата трябва да е влажна. Сутринта разплитате и прическата е факт. Ако е много бухнало загладете с ръка и от едната страна приберете косата с някаква красива по-голяма фиба. За краен ефект напръскайте със спрей за блясък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 10
4 7
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
pami
pami
04.02.2014 22:35
добре е
0
0