Идеалният грим за блондинки

Блондинка

Без да слагат огромни и забелязващи се количества грим, блондинките са природно надарени с ефектна външност. Обикновено всяка естествена или не блондинка, притежава порцеланова кожа, ярък цвят на очите и руса коса.

Основната задача на грима е да подчертае всички тези достойнства. Съветите как точно да стане това са в зависимост от цвета на очите и цвета на русата коса, както и от тена.

Модна Блондинка

Като единно правило за всички блондинки, е носенето на прозрачна пудра в ежедневния грим. Най-подходяща е минералната пудра със светлоотразяващи частици. Така, лицето ви няма да е претоварено с грим през светлата част от денонощието.

Скандинавския тип блондинки имат изключително светла, до бледа кожа и покоряват със сини или сиви очи. За тях най-подходящи са розово-бяла, телесно розова или светло розова пудра. Ружът трябва да е с коралов цвят, за да помогне при създаването на руменина, която да подчертае кожата.

Ако косата ви е тъмно руса или златиста, а очите сиви или небесно сини, то пудрата е най-добре да бъде с прасковен или телесен цвят. Прасковеният руж ще допълни образа на руса красавица.

При съчетанието на пепеляво руса, със светла, порцеланова кожа, сиви, кафяви или сини очи, пудрата трябва да е жълто-розова, розова или бронзова. Ружът с кафеникави оттенъци пък чудесно ще подчертае скулите ви.

Гримиране Блондинка

Тъй като блондинките са изключително нежни, черният молив или черната очна линия не са за препоръчване през деня. Моливът за вежди и спиралата пък трябва да са съобразени с цвета на косата. Моливът за вежди да е с кафяв, светло или тъмно сив оттенък, като при съвсем светли коси изберете светло кафяв или сив. Спиралата, според цвета на очите - кафява за тъмни и синя за светло сини или сиви очи.

На тъмно руса или медна коса, в съчетание със сини или сиви очи подхожда тъмно сив молив за очи и синя или светло кафява спирала за миглите. Ако косите ви са с пепеливо руси, а очите сини, сиви или кафяви, то добре е да изберете спирала и молив за вежди с идентичен цвят.

Сенките за най-светлите блондинки са сини, сиви или сребристи. Те подчертават с изключителна точност нежното излъчване. Ако сте с по-тъмни очи, заложете на сенки с бронзов оттенък, макар че и сивото също е подходящо.

Що се отнася до червилото, русокоските могат да експериментират, както с меките розови тонове, така и с ярките червени. Заложете на модерните матиращи червила, или пък придай обем с блестящ глос. За ежедневни поводи най подходящи са бледорозовите нюанси, а за вечерни случаи заложете на аленочервеното. Няма как да не сте вледени от всички погледи.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати