ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Идеалният грим за червенокоси

Идеалният грим за червенокоси

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k473
Червенокоса Жена
Масажор и четка за почистване на лице 5в1
Препоръчано за теб:
Масажор и четка за почистване на лице 5в1
22.00 лв.
Виж ››

Червената коса винаги изглежда екстравагантно, независимо дали е в меден, махагонов или черешов нюанс. Стилната визия на тези представителки се постига с правилно избраният грим, който да подчертае качествата им.

Повечето червенокоски имат светла кожа. Ако сте благословени и с кожа без недостатъци, фон дьо тена не е нужен. Всичко, от което имате нужда, е лека пудра, която да подчертае естествените извивки на лицето. Ако все пак се нуждаете от основа, изберете фон дьо тен със средна прозрачност.

Гримове

Изборът на сенки за червенокосите трябва да е много внимателен. От години е залегнало схващането, че за тях най-подходящи са зелените нюанси. Това, разбира се е така, но не само. Кафяво-зеленикавото и маслиненото все още карат особената красота на червенокосите да изпъкне, но сега можете да добавите и други цветове в палитрата на гримовете за очите ви.

Топлите, златисти, медни, канелени, ръждиви и с цвят на индийско орехче, хармонично се съчетават с особеностите на червенокосите. Ако искате да постигнете леко екстравагантна, но все пак изтънчена визия, то заложете на контрастни цветове, като лилаво, сливово, синьо-зелено или тюркоазено.

Гримиране на Червенокоса

За вечерните случаи е позволено използването на опушен грим. Той подхожда на червенокосите жени, ако останалият грим не е толкова подчертан. Условието е, да избягвате дълбоки, тъмни сенки, а по-скоро да използвате златисти, кафяви или сиви тонове.

По презумпция, притежателките на огнена грива имат светли мигли. За да се подчертаят очите, те се нуждаят от доста количество спирала. За целта най-подходящи са спирали с удължители, особено при по-късите мигли. Ако кожата ви е много светла, тогава по-добре изберете кафяво-черна спирала, за да не контрастира видимо.

Червилото за червенокосите трябва да е в естествен нюанс. Най-подходящи са кораловото, прасковеното, цвят кайсия и розовото. Ако искате да заложите на тъмночервени устни, то останалият грим не трябва да е подчертан. Контрастът с цвета на косата ще стои супер.

Въпреки че червената коса е различна, следвайки съветите вие ще изберете най-подходящия грим, който да се съчетава с нея.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest