Модата на цветните кичури

Шарени кичури

Уникалността във външния вид е много ценна за всички дами. Да изглеждат добре, да бъдат актуални и модерни, но едновременно с това и уникални. В прическите и по скоро в цветовете тази година на мода е стилът Омбре. Изглежда много естествено, освен това е доста лесно за поддръжка. Но разбира се, това не е всичко от тенденциите за 2013 г.

Наред с изключително естествения вид на прическата тип Омбре, на хоризонта се появяват и малко по-екстравагантни идеи като цветните кичури. И въпреки, че в голяма част от модните тенденции се твърди, че вече погледът е насочен към естественото и натуралното, цветните кичури

до някаква степен ги опровергават.

Боядисване на кичури

Стилистът Джузепе Кавалино дори смята, че естественото не би могло да бъде никаква тенденция. Според неговите думи жената, не може да бъде уникална, ако изглежда като всички останали. Кавалино е стилист от повече от 20 години и работи в Неапол. Учил в една от най-престижните академии за коафьори „Видал Сасун”.

Видал Сасун всъщност е световно известен коафьор, наричан често дори революционер в прическите. През 80-те години на миналия век, прави изключително популярна прическата сасон. Освен това е създател на силно разпространената през 60-те години прическа тип боб.

Кавалино е ученик на Видал Сасун и беше в България, за да покаже и обясни на нашите фризьори какви са новите техники за боядисване на кичури и защо Омбре не е единствената нова тенденция за 2013 г.

Цветни кичури

Кавалино споделя, че идеалната прическа не е в изравняването и подреждането на всеки кичур, а в творчеството, което коафьорът е приложил. Според неговите думи, за да се получи нещо, трябва да вложиш частица от себе си. Той твърди, че на мода са косите с по-къса дължина, бретоните, също обаче и дългите фризури.

Задължително условие за прическата е да бъде поддържана. Относно цветовете и кичурите, Кавалино обяснява, че на мода са т.нар. огнени цветове. Според него червените, оранжеви и медени тонови са страшно актуални, но и вечното русо не излиза от мода.

Единствената промяна в русото е, че се изменят нюансите – променя се в златисто до лешниково. Актуални са и кичурите във виолетовата гама. Не може да не се спомене и най-новото сред цветовете – бежовото.

Боядисване на коса

Всички тези багри коафьорът препоръчва под формата на кичури. Единственото условие, за да бъдат модерни кичурите, е да са разпръснати по косата, да са разпилени небрежно. Кавалино подчерта, че изключително актуални са контрастните кичури – тъмна коса и червени кичури, например.

Във връзка с тенденцията на кичурите, той обясни няколко техники за тяхното боядисване. Едно от най-интересните предложения е техниката „шатуш”. За да се направи, косата трябва първо да бъде топирана.

Боядисването се прави в посока от върха на косъма към корена и се започва от косата, която е на врата. Следва всеки от кичурите да бъде обвит в прозрачно фолио, но без да бъде пригладен. Тази техника позволява да се правят различни цветове по косата едновременно.

Друга техника за боядисване т.нар боядисване на кичури под форма на полумесец. Направена по този начин косата изглежда съвсем небрежно, но и много красиво, заради контрастите в цветовете.

От всички техники, обаче, най-разпространена е кръговата – кичурите се боядисват в кръг около един основен и небоядисан кичур. След завършване на процедурата и разпръскване на косата, прическата изглежда истински ефектна.

Виж повече

Рейтинг

5 7
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати