Домашни ексфолианти за нежна кожа

Маски за лице

Хубавата кожа трябва да бъде поддържана. Ако искаме да я запазим гладка, еластична и млада по-дълго време, не бива да пренебрегваме грижите за нея. Освен външно трябва да се грижим за нея и като се съобразяваме с какво се храним.

Ексфолиантите са добра грижа за кожата, но е хубаво да се съобразяваме какви използваме и каква кожа имаме. С други думи - не всеки ексфолиант е универсален и подходящ за всички видове кожа.

Домашни ексфолианти

Ако изпитвате съмнение дали тези, които се предлагат в козметичните магазини са напълно подходящи, можете да си приготвите домашни ексфолианти. Ето и няколко идеи как да си ги направите, какво да използвате:

1. Необходима ви е утайка от кафе – слагате в шепата си и започвате много внимателно с кръгови движения да търкате по кожата си. Хубаво е да използвате кафето предимно за тялото, защото за лице този продукт е доста агресивен. Особено ако имате бяла кожа, не правете експерименти. Иначе тялото ви след процедурата с утайката от кафе ще се чувства много добре, а на допир кожата ще е мека и нежна.

2. Содата, също помага – отново слагате в шепа и масажирате кожата си. Тук можете да масажирате и лицето си, но внимавайте и не натискайте много, за да не възпалите горния слой на кожата. Преди да започнете, навлажнете лицето.

Ексфолиране на кожа

Действа прекрасно на кожа, по която се образуват много черни точки. Ако ексфолиацията със сода се прави достатъчно често, те ще изчезнат напълно и кожата ви ще има нежен и свеж вид.

3. Следващото предложение включва овесени ядки, мляко на прах, захар. Всичко това се смесва, като количеството зависи от местата, които ще третирате.

Слагате всичко в по-дълбок съд и прибавяте малко вода. Разбърквате и започвате да мажете тялото си. Изчаквате да попие хубаво и изплаквате. Подходящ е за тяло.

4. Ексфолиант с кокосови стърготини – подходящ е за зоната на шията и лицето. Прави кожата сияйна и мека, освен това е подходящ за всеки тип кожа. Слагате 1 с.л сметана, същото количество стърготини и ½ ч.л захар.

Смесвате всичко и оставяте за кратко в хладилник, след това се намазвате. След 15 минути измийте с хладка вода. Ще усещате кожата си много чиста.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати