Красиви крака за лятото

Перфектни крака

През лятото е много важно краката да изглеждат перфектно, тъй като постоянно са на показ. Късите поли и рокли, късите панталони и бермудите излагат бедрата и прасците на погледа на всички.

Сандалите и чехлите предполагат перфектни крака, които не изненадват неприятно погледа с напукани пети, обелен лак или мазоли.

Преди да обуете сандали или чехли, уверете се, че стъпалата ви изглеждат идеално. Ако петите ви са напукани от изсушаването на кожата през зимния период, вземете мерки, преди да покажете стъпалата си на погледа на околните.

Епилация на крака

Направете каша от настърган кромид лук - необходима ви е около половин глава. Сложете тази каша на напуканото място и оставете да действа 2 часа, като фиксирате с марля и лепенка.

След това махнете лучения компрес, измийте и намажете обилно със зехтин. Спете с памучни чорапи, като преди това сте намазали обилно стъпалата си със зехтин или крем за крака.

Ще се уверите, че само за няколко дни стъпалата ви ще станат меки като на бебе. Педикюрът не е на последно място в грижата за перфектните крака.

Накъсаните кожички и врасналите нокти са недопустими, както и лакът за нокти, който не е поддържан както трябва. Редовно използвайте пила за стъпала или някакъв подходящ ексфолиант, който да отстрани мъртвата загрубяла кожа от стъпалата.

Крака

Глезете поне веднъж седмично стъпалата си, като ги накиснете в топла вода с добавка от няколко капки етерично масло. След 15 минути в топлата вода направете педикюр, отстранете грубата кожа и намажете стъпалата със зехтин или подхранващ крем.

Добре е да бъдат отстранени мазолите по стъпалата. Не обувайте отворени обувки, преди стъпалата ви да изглеждат перфектно.

Кожата на бедрата и прасците ви трябва да изглежда перфектно, за да си позволите къса пола, къси панталонки или други дрехи, които разкриват пред погледите краката ви.

Недостатъчно добрата епилация, както и разширени вени не са подходящи за разкриване, затова трябва да вземете мерки по отстраняването на неестетичните детайли.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати