10 начина да спестите пари от съвети за красота

Пестене на пари

Кара ли ви нестабилната икономика да се замислите как харчите парите си? По-добре се замислете! Стабилна или не, това не трябва да ви пречи да изглеждате фантастично винаги. Сигурно си мислите, че няма шанс да спестите от козметични средства и процедури. Затова ще ви разкрием няколко начина, които ще ви убедят в обратното.

1. Безплатно скъсяване на бретона

Не ходете на подстрижка за връхчета и бретон по различно време, така ще спестите отделното плащане за него. Много фризьори не взимат пари за скъсяване на бретон, когато оформят и останалата част от косата.

Спестявания

2. Използвайте възможностите на сенките си докрай

Вместо да купувате нови цветове, използвайте максимално палитрата с която разполагате, смесвайте и създавайте. Ако умеете да си играете със нюансите, ще спестите от покупка на други козметични продукти. Например такива, като молива за очи и за вежди. Имате ли подходящи цветове, можете да оформите контура на лицето си без да използвате руж.

3. Направете си стилна прическа

Не е нужно да правите сложни калкулации, за да се сетите, колко много може да спестите, като избегнете посещение в салона. Особено ако ви предстои специално събитие.

Предлагаме, да си направите сами стилен кок. Тази прическа е елегантна и не изисква специални коафьорски умения. Вържете косата на опашка и я увийте като поничка около основата на ластика. Закрепете с малки фиби. Накрая фиксирайте и загладете неравностите с лак.

4. Избягвайте козметичните марките в аптеката

Касичка

Всички обичаме да купуваме козметични продукти на марки, предлагащи се в аптеките, които обикновено ни излизат доста скъпо. Но истината е, че не е нужно да хвърляме купища пари за скъпоструваща козметика. Козметиците напомнят, че прекрасна работа вършат евтините и обикновени почистващи кожата средства. Затова не търсете марка, а просто си почиствайте лицето редовно.

5. Не разхищавайте напразно

Знаете, че не е нужно да пълните цялата си шепа с шампоан или балсам, за да измиете косата. Нужно е по-малко количество, което ще има същия ефект. Същото се отнася и за крема за лице. Отървете се от навика, да слагате по много.

6. Незабравяйте капака

красота

Може и да ви се стори смешно, но ако не забравим да затваряме шишенцета и да съхраняваме добре козметичните си средства след употреба, рискуваме те да изсъхнат. Доброто съхранение ще ги запази за по-дълго време, а на нас ще спести излишни покупки.

7. Мултифункционални

Най-добрият начин да спестите пари от козметични продукти е като избирате мултифинкционалните средства. Например шампоан и балсам в една опаковка.

8. Направете си шампоан

Боядисване на коса

Какво по-хубаво от това, да спестиш пари и в същото време да се сдобиеш със здрава и лъскава грива. Това е възможно, като си спретнете шампоан от наличните продукти вкъщи. Обикновено излиза два пъти по-евтино и два пъти по-ефикасно. Например смесете 2 супени лъжици ябълков оцет с вода.

9. Бебешка пудра

Не харчете пари за сух шампоан в моментите, когато нямате време да измиете косата. Същия ефект ще постигнете с бебешка пудра. Сложете от този евтин прах в корените и след 5 минути отсранете излишната мазнина.

10. Боядисайте се сами

Ако сте решили само да оцветите корените си, без да променяте цвета на косата, можете спокойно да го направите в домашни условия. На пазара има достатъчно разнообразие от бои, които ще ви спестят време и пари в салона.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати