Рецепти за домашен лосион за тяло

Лосиони за тяло

Пазарът е залят с толкова много различни видове козметика – можеш да си купиш всичко, което ти е нужно. Домашната козметика обаче определено не отстъпва.

И макар че понякога е значително по-трудно да намериш съставката на някакъв домашен крем, вместо да си купиш готов, все още има много хора, които разчитат и желаят предимно домашно направени мазила.

Лосиони за лице

Да разгледаме няколко рецепти за лосиони за тяло, чиито съставки няма да ви бъде трудно да намерите:

1. Започваме с почистващ лосион за лице и шия – нужни са ви 2 с.л прясно мляко, ½ с. л мед, 2 с.л бадеми, ½ с.л брашно

Слънчеви лосиони

Първо трябва да смелите бадемите на много ситно, след което прибавяте вътре и останалите продукти и хубаво разбърквате. Намазвате лицето си като целта е по-скоро да втриете от съставките в кожата си, след това изплакнете с хладка вода.

2. И тъй като първата ни рецепта съдържа мед, нека да продължим в този дух – следва лосион за тяло с пчелен восък и розова вода. За да си го направите у дома за ви необходими – 2 с.л. пчелен восък, 1 ч.ч. розова вода, 1 ч.л. масло от лавандула и ½ ч.ч. бадемово масло.

Първата ви задача при вече набавени продукти е да сложите бадемовото масло и пчелният восък в подходящ съд на котлона и да изчакате восъкът да се разтопи. Важно е това да се случва на по-ниска температура.

След като това се случи, отдръпнете съставките от котлона и след около 2 минути добавете всичко останало и разбъркайте. Хубаво е да намажете кожата си, докато лосионът е още топъл, съхранявайте в хладилник.

3. Следващото ни предложение е малко по-ароматно, защото основен продукт в лосиона е пъпеш. Лосионът, който ви предлагаме е подходящ за горещите летни месеци, които се задават. Изключително успокоително действа на зачервена от слънцето кожа.

Ето и всички необходими неща, за да си го приготвите – пъпеш, 2 белтъка, ампула витамин Е и 1–2 с.л бадемово масло.

Хубаво разбъркайте белтъците, бадемовото масло и витамините, след което към тази смес прибавете предварително изстискания (и прецеден) сок от пъпеш. Намажете тялото си, а след около час си вземете душ.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати