Рецепти срещу лющеща се кожа

Маски за лющеща се кожа

Белещата се кожа е не само неприятна на допир и не особено приятно изглеждаща, тя може да бъде и изключително болезнена. Лющенето може да бъде предизвикано от слънчево изгаряне, затова пазете лицето си и го мажете с подходящите лосиони през летния период.

В никакъв случай не подценявайте слънцето, особено ако по принцип имате чувствителна кожа. Сухата кожа също е причина за лющеща се кожа. За да спрете това трябва да вземете някакви мерки. Ние ви предлагаме домашни лекове по този въпрос.

Маска за лющеща се кожа

Подхранване на кожата

Необходими продукти: 100 мл тъмна бира, 2 с.л овесени ядки и ½ ч.ч гореща вода

Начин на приготвяне: заливате овесените ядки с горещата вода и изчаквате да постоят така около 15 минути. След това трябва да изцедите сместа и да добавите бирата. Оставете всички съставки да постоят половин час, след което вече може да използвате маската.

За да възстановите кожата по лицето си, трябва да използвате правилните за нея продукти. Съответно – не бива да слагате на суха кожа изсушаващи съставки, затова много добре подбирайте козметиката си.

Най-подходящи за лющеща се и проблемна кожа са алое вера, мед, млечни протеини, растителните масла. Следващата ни рецепта съдържа мед, който ще подхрани белещата се кожа:

Маски за лице

Маска за лющеща се кожа с мед

Необходими продукти: 120 г мед, 2 жълтъка и 120 мл олио

Начин на приготвяне: смесвате всички продукти и разбърквате добре. Хубаво е маската да бъде леко затоплена и едва след това да я нанасяте върху лицето си.

Маската се нанася на няколко пъти като е хубаво преди да сложите нов слой да премахнете стария с помощта на памучен тампон, който е напоен с топла вода. Всеки слой дръжте на лицето си 15 минути.

Последното ни предложение е много лесно за приготвяне у дома. Всичко, което ви е необходимо е пъпеш и зехтин. Трябва да смесите 1 – 2 с.л зехтин с пъпеш. Плодът предварително сте намачкали с помощта на вилица, целта е да се получи каша.

С нея вече намазвате предварително почистеното си лице и оставате така половин час, след което измивате с топла вода.

Рейтинг

5 0
4 4
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати