Лятна грижа за стъпалата

Грижи за ходила

Лятото е и е време да експлоатираме чехлите и сандалите. Затова се уверете, че краката ви са готови да бъдат изкарани на показ. За тази цел не е нужно да харчите пари в някой скъп салон. Не се плашете от тази мисъл, ние сме тук с решение как да подготвите краката си за кратко време.

Инструкции

1. Започнете първите стъпки за превръщането на краката ви в перфектни, чрез дълбоко овлажняване. Най-добре е това да го правите след баня - масажирайте и овлажнявайте старателно. Ако имате време, можете да нанасяте лосиона си по няколко пъти на ден, за да предотвратите изсушаването на кожата.

Красиви крака

2. В пластмасов леген с топла вода сложете 2 супени лъжици морска сол. Потопете краката си за 20 минути. След това използвайте пемза, за да премахнете мъртвата кожа. Ако е необходимо, накиснете краката си отново и повторете изтриването с пемза. Киснете краката най-малко два пъти седмично, за да се подготвите за лятото.

3. След накисването премахнете кожичките с подходящ за целта инструмент и нанесете овлажняващ крем. Не режете кожичките, а само ги избутайте.

4. Използвайте момента, докато са още меки ноктите ви от кисненето, за да ги отрежете и оформите. Не режете ъгълчетата и не ги правете много къси, за да не си причините врастване.

Ходила

5. Когато сте готови за лакиране, нанесете един слой основа, за да избегнете пожълтяването на ноктите. След като се лакирате нанесете топ лак, за да запазите цвета за по-дълго време.

6. Омекотете кожата, като премахнете неравностите със зехтин. Сложете доста обилен слой на краката и ги увийте в найлон. Сложете си чифт чорапи и ги оставете така завити за една нощ. На сутринта махнете обвивката и минете краката с пемза, за да премахнете мазолите и мъртвата кожа. Тази стъпка можете да повторите, докато краката ви станат гладки и меки.

7. Използвайте антиперспирант - смята се, че в горещи условия жлезите на краката могат да произвеждат до половин литър течност на ден. Затова можете да използвате перспирант за крака, който ще има същото действие, както този за подмишници.

Избирайте внимателно обувките си - добре е да са от материя, която да попива потта.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати